Αντ. Τζανακόπουλος: Με ποια θεσμική ιδιότητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν στα έδρανα του ΟΗΕ;

Αντ. Τζανακόπουλος: Με ποια θεσμική ιδιότητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν στα έδρανα του ΟΗΕ;

Για μία θεσμικά απαράδεκτη κίνηση κάνει λόγο ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σχολιάζοντας την παρουσία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, οι έξι θέσεις της εθνικής μας αντιπροσωπείας στη ΓΣ ΟΗΕ προορίζονται για όσους εκπροσωπούν την Ελλάδα στον ΟΗΕ. πρωθυπουργό, Μόνιμη Αντιπρόσωπο, υ(φυ)πουργούς, διπλωματικούς και συμβούλους. Για συνοδούς υπάρχουν χωριστές θέσεις, τις οποίες κατέλαβαν άλλοι και άλλες σύζυγοι αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

«Με ποια ιδιότητα κάθεται εκεί;» διερωτάται ο Αντ. Τζανακόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τη φωτογραφία που δείχνει τη σύζυγο του πρωθυπουργού στα έδρανα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δεν είναι θέμα απλά ντροπής ή επαρχιωτισμού. Είναι μια κίνηση θεσμικά απαράδεκτη. Οι έξι θέσεις της εθνικής μας αντιπροσωπείας στη ΓΣ ΟΗΕ προορίζονται για όσους εκπροσωπούν την Ελλάδα στον ΟΗΕ. ΠΘ, Μόνιμη Αντιπρόσωπο, Υ(φυ)πουργούς, Διπλωματικούς και Συμβούλους. Για συνοδούς υπάρχουν χωριστές θέσεις, τις οποίες κατέλαβαν άλλοι και άλλες σύζυγοι αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Πού είναι η διπλωματική σύμβουλος ΠΘ; Δεν διακρίνεται στη φωτογραφία. Διακρίνονται ΠΘ, ΥΠΕΞ, Κυβ. Εκπρόσωπος, Μόνιμη Αντιπρόσωπος, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η διπλωματική σύμβουλος που είναι; Εντάξει, εξελέγη ο Μητσοτάκης να μας εκπροσωπεί στον ΟΗΕ. Η σύζυγός του όμως; Με ποια ιδιότητα κάθεται εκεί;»

https://www.facebook.com/tzanakopoulos/posts/10102895818104469

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter