Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας-Ανάμεσά τους κι ο Μέντβεντσουκ

Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας-Ανάμεσά τους κι ο Μέντβεντσουκ

Εκατοντάδες ουκρανοί και ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν στο έδαφος της χώρας τους κατόπιν της νυχτερινής ανταλλαγής αιχμαλώτων που συμφωνήθηκε από τις δύο εμπόλεμες χώρες.

Μεταξύ εκείνων που επέστρεψαν στην Ουκρανία o φίλος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πολιτικός και δικηγόρος, Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ΜΙΑ ομάδα ξένων μαχητών που είχαν πολεμήσει στην πλευρά της Ουκρανίας αλλά και κάποιοι που είχαν πολεμήσει για εβδομάδες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ της Μαριούπολης, πριν τελικά παραδοθούν.

Συνολικά, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την ανταλλαγή 215 στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών που ηγήθηκαν στην υπεράσπιση της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, μάχη που αποτελεί για το Κίεβο σύμβολο της αντίστασης στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία από την πλευρά της εξασφάλισε συνολικά την απελευθέρωση 55 κρατουμένων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος θεωρείται σύμμαχος του ρώσου προέδρου, τον οποίο έχει αναφέρει ως «προσωπικό φίλο», με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει βαφτίσει μάλιστα και την κόρη του, Ντάρινα αντιμετώπιζε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, όπως ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του.

Πηγή: Reuters, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανταλλάξει μαχητές του Αζόφ με τον Βίκτορ Μέντβεντσουκ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter