Ανταλλαγή σφοδρών «πυρών» Μηταράκη – Καμίνη για τη δομή προσφύγων στη Χίο

Ανταλλαγή σφοδρών «πυρών» Μηταράκη – Καμίνη για τη δομή προσφύγων στη Χίο

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Καμίνη, εξαπέλυσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Χίο ο κ. Καμίνης.

«Ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα», απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και προσέθεσε ότι «υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση-απάντηση, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει τη θωράκιση της Χίου η κυβέρνηση».

«Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί δημαρχίας του, αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου του υπουργείου υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μας», ενώ «οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο» και «ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015».

Καμίνης: Οριστικά εκτός τραπεζιού η δομή στη Χίο

Την πεποίθησή του ότι, μετά τα τελευταία γεγονότα, με την αυθόρμητη παρουσία του κόσμου, στο Θόλος, στα Μεστά και στο Λιμάνι, το θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος έχει οριστικά φύγει από το τραπέζι, εξέφρασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καμίνης.

Όπως ανέφερε, η μόνη διέξοδος για τον ίδιο τον Υπουργό αλλά και την Κυβέρνηση είναι ο πραγματικός διάλογος, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χιακή κοινωνία, δηλαδή για μία δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 500 ατόμων.

Ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στην επερχόμενη ομιλία του Νότη Μηταράκη στο Ομήρειο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει τους μονότονους διαλόγους, μη απατώντας σε ερωτήσεις κι εκθέτοντας μόνο αριθμούς και στατιστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter