Ανταποκρίτρια της DW «καίει» το κυβερνητικό αφήγημα για «άμεσο» αίτημα βοήθειας για τις καταστροφικές φωτιές

Ανταποκρίτρια της DW «καίει» το κυβερνητικό αφήγημα για «άμεσο» αίτημα βοήθειας για τις καταστροφικές φωτιές

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια αλλά και η ραγδαία εξάπλωσή τους δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε ασχολίαστες από τα διεθνή ΜΜΕ.

Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πως το αίτημα για συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεσο, η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle, κάνει λόγο για καθυστερημένο αίτημα και άφιξη βοήθειας, «δείχνοντας» προς την Αθήνα.

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας εάν η διεθνής βοήθεια ήρθε λίγο… καθυστερημένα, η ανταποκρίτρια τονίζει πως: «ναι ήρθε αργά». Μιλώντας για την άφιξη των Πολωνών πυροσβεστών, μεταφέροντας όσα της είπαν, λέει πως ήρθαν στην Ελλάδα αμέσως μόλις τους έφτασε το σχετικό αίτημα και πως δεν μπορούσαν να το πράξουν γρηγορότερα, δείχνοντας ξεκάθαρα προς την πλευρά της Αθήνας για καθυστέρηση.

Μάλιστα, λέει πως εάν είχαν έρθει (σ.σ. οι ενισχύσεις) νωρίτερα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Το θέμα αναδεικνύει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει: «Το Deutsche Welle μιλάει για καθυστερημένο αίτημα συνδρομής από την Ελληνική Κυβέρνηση “μάλλον λόγω Εθνικής υπερηφάνειας”, γι’ αυτό και κάηκαν τεράστιες εκτάσεις. Εδώ στην Ελλάδα βέβαια ξεκίνησε ξανά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης από κάποια ΜΜΕ. “Μαζί τα κάψαμε”».

 

Μητσοτάκης: «Το αίτημα κατατέθηκε εντός ωρών»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, ερωτηθείς εάν το ελληνικό αίτημα καθυστέρησε, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε: «Το αίτημα κατατέθηκε εντός ωρών» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε. Η βοήθεια ήταν πολύ σημαντική» ενώ υποστήριξε πως ακόμα και ο ίδιος πήρε τηλέφωνα: «Προφανώς σηκώθηκαν πολλά τηλέφωνα, προφανώς και από εμένα, για να έχουμε αυτή τη βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter