Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Κυρίως νεοσσοί

Aνταρκτική: Αποικία 40.000 πιγκουίνων εξολοθρεύτηκε από έλλειψη τροφής!

Τεράστια καταστροφή στον πληθυσμό των πιγκουίνων της Ανταρκτικής. Από μία αποικία 40.000 στην περιοχή επέζησαν μόνο δύο από τους νεοσσούς. Όλοι οι άλλοι πέθαναν από την πείνα!

Ο θάνατός τους οφείλεται στον ασυνήθιστα πυκνό, για την εποχή, πάγο της θάλασσας, ο οποίος έχει αναγκάσει τους ενήλικες πιγκουίνους να ταξιδέψουν πολύ μακριά προκειμένου να τραφούν, αφήνοντας τους νεοσσούς να λιμοκτονούν.

Οι επιστήμονες απευθύνουν δραματική έκκληση ώστε να ληφθούν έκτακτα μέτρα στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ το WWF σημειώνει ότι η απαγόρευση του ψαρέματος κριλ, (ενός μικρού είδους γαρίδας) θα εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των ζώων της Ανταρκτικής, συμπεριλαμβανομένων και των πιγκουίνων Adelie.

«Αυτό το καταστροφικό γεγονός έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για τους πιγκουίνους» ανέφερε ο επικεφαλής του WWF, Rod Downie στο BBC και πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητος ο κίνδυνος που θα αντιμετωπίσουμε αν συνεχιστεί η αλιεία σε αυτή την περιοχή».

Τι γνωρίζουμε για τους πιγκουίνους Adelie

-Ζουν κατά μήκος της ακτής της Ανταρκτικής και εκτρέφονται από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο.

-Συνήθως γεννούν δύο μωρά.

-Οι ενήλικες μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψουν από 50 έως 120 χιλιόμετρα προκειμένου να βρουν τροφή για τα μικρά τους.

Πηγή:BBC

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.