ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης στις 6μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης στις 6μμ

Σε αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης στις 6μμ και διαδήλωση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου, ως απάντηση στην συγκέντρωση που καλεί η Χρυσή Αυγή στα κεντρικά της γραφεία επί της Μεσογείων. 

Μεταξύ άλλων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: 

«Με αφορμή την επέτειο των γεγονότων του 1996 στα Ίμια, η Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά στοιχεία στήνουν παραδοσιακά φασιστικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας, χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Τα τελευταία χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να ματαιώσει της παρελάσεις στο μνημείο των ιμίων και να μετατρέψει την επέτειο σε μέρα διεθνιστικής, αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης.

Σε μια περίοδο επικίνδυνης όξυνσης των ανταγωνισμών στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, το διεθνιστικό μήνυμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει όλο και πιο πολύ τον επιθετικό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου οξύνοντας έτσι και αυτή τον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, ενώ παράλληλα επιδιώκει να παίξει το ρόλο του καλύτερου εκπροσώπου των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην περιοχή».

Και καταλήγει: 

«Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έχουν κοινό εχθρό τους τις αστικές τάξεις, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

– Όχι στις εθνικιστικές φιέστες

– Να τσακίσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό

– Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου

– Διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών

– Κοινός αγώνας στις δύο όχθες του Αιγαίου, ενάντια στις κυβερνήσεις, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

– Έξω οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ »

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter