ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΝΔ για Βενεζουέλα: «Βιάστηκε να αναγνωρίσει τον άνθρωπο μαριονέτα των Αμερικανών»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΝΔ για Βενεζουέλα: «Βιάστηκε να αναγνωρίσει τον άνθρωπο μαριονέτα των Αμερικανών»

Mε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικά στον υπουργό Εξωτερικών για τον οποίο σημειώνει ότι «βιάστηκε να αναγνωρίσει τον άνθρωπο μαριονέτα των Αμερικανών Juan Guaido ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, εναρμονιζόμενος με την πλειοψηφία των συναδέλφων του στην ΕΕ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση της στο λαό της Βενεζουέλας στις μάχες που δίνει κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και καταδικάζει κάθε ενέργεια των Αμερικάνων και της ΕΕ καθώς και της αμερικανοκινούμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Πριν στεγνώσουν οι υπογραφές των νέων Υπουργών της ΝΔ μετά τις εκλογές, ο Υπουργός Εξωτερικών βιάστηκε να αναγνωρίσει τον άνθρωπο μαριονέτα των Αμερικανών Juan Guaido ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, εναρμονιζόμενος με την πλειοψηφία των συναδέλφων του στην ΕΕ. Παραβλέποντας το ότι ο Guaido ηγήθηκε ένοπλου πραξικοπήματος οπερέτα κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και κατά του νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγέντος Προέδρου της Νικολάς Μαδούρο η κυβέρνηση συντάσσεται με τα γεράκια της Αμερικανικής Κυβέρνησης που κινούν τα νήματα για την ανατροπή του Προέδρου της Βενεζουέλας με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων των κρατών της ΕΕ και των αντιδραστικών καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής.

Το συμφέρον του Βενεζουελάνικου λαού το γνωρίζει μόνο ο λαός της Βενεζουέλας και όλες οι άλλες παρεμβάσεις γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα του λαού.

Παρ’ όλα αυτά το σχέδιο του ιμπεριαλισμού φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Η πρόσφατη καταδίκη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του επίδοξου πραξικοπηματία με αφορμή υποθέσεις διαφθοράς δείχνει ότι η προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος Μαδούρο έπεσε στο κενό και οι πρωταγωνιστές του πετάγονται στα άχρηστα, έχοντας αποτύχει στη βρώμικη αποστολή τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση της στο λαό της Βενεζουέλας στις μάχες που δίνει κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και καταδικάζει κάθε ενέργεια των Αμερικάνων και της ΕΕ καθώς και της αμερικανοκινούμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης που αποσκοπεί στη βίαιη ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης καθώς και του Προέδρου της χώρας. Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι υπεύθυνος να εκλέγει την κυβέρνηση του και τον Πρόεδρο της χώρας.

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter