ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να μην εκκενωθεί η «κοινωνική πολυκατοικία», να μην πεταχτούν στον δρόμο άστεγοι

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να μην εκκενωθεί η «κοινωνική πολυκατοικία», να μην πεταχτούν στον δρόμο άστεγοι

Να μην προχωρήσει ο Δήμος Αθήνας στην εκκένωση της “κοινωνικής πολυκατοικίας” στην Μπουμπουλίνας 36, καλούν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας», η οποία σημειώνει: «Το λουκέτο του Δημάρχου Καμίνη, με την διακοπή της σύμβασης με το Ίδρυμα Χατζηκώστα, ιδιοκτήτη του κτιρίου και την ανακοίνωση ότι διακόπτει την παροχή ρεύματος και νερού στην “κοινωνική πολυκατοικία” είναι μια κραυγαλέα παραδοχή της χρεοκοπίας των εξαγγελιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων της Αθήνας. Αντί να διεκδικήσει ο Δήμος Αθήνας χρηματοδότηση από το κράτος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την στήριξη ενός προγράμματος στέγασης των άστεγων της πόλης, προχωρά στην βάρβαρη κατεδάφιση των βημάτων που ο ίδιος ξεκίνησε τρία χρόνια πριν».

Και συνεχίζει: «Είναι απαράδεκτο να πιέζονται οι κάτοικοι να αποδεχτούν το διασκορπισμό τους σε “ξενώνες” και πρόχειρες λύσεις που τους πισωγυρίζουν κοινωνικά. Μόλις για δύο από τις δέκα οικογένειες υπόσχεται ο Δήμος μεταφορά σε άλλα διαμερίσματα. ?Την ίδια στιγμή που ο Δήμος υποβάλει τις οικογένειες αυτές στο βιασμό της έξωσης για άλλη μια φορά, σπαταλιούνται εκατομμύρια για “πιλοτικά έργα βιτρίνας” για χάρη των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεμπόρων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Την ίδια ώρα που ο Δήμος πετάει ανήλικα παιδιά στο δρόμο, δεν έχει γίνει καμία νύξη για το υπέρογκο ποσό της σύμβασης μεταξύ Ιδρύματος Χατζηκώνστα (Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων) και Δημάρχου Αθηναίων».

Η παράταξη καλεί τον δήμο να μην εκκενώσει την πολυκατοικία και τους εργαζόμενους στο δήμο να αντιδράσουν σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο: «Καλούμε το Δήμο της Αθήνας να εγκαταλείψει το σχέδιο εκκένωσης της πολυκατοικίας και να δώσει λύση συνέχισης της παραμονής των άστεγων στα υπάρχοντα διαμερίσματα. Τρία χρόνια τώρα οι άνθρωποι οργάνωσαν τις ζωές τους και είναι απαράδεκτο με φιρμάνια να τις ξηλώνουν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί του Δήμου της Αθήνας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, τα σωματεία των Δήμων, τα κινήματα που αντιστέκονται στις γειτονιές στη φτώχεια και τα μνημόνια, να μην επιτρέψουμε την εκκένωση της κοινωνικής πολυκατοικίας, την διακοπή του νερού και του ρεύματος από τον Δήμο της Αθήνας».

Η παράταξη καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 2μμ διεκδικώντας την συνέχιση της λειτουργίας της κοινωνικής πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας 36.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Στάθης Δρογώσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Έφη Γαρίδη κοινοτική σύμβουλος 4ο Διαμέρισμα, Όλγα Κλείτσα κοινοτική σύμβουλος 5ο Διαμέρισμα, Βάσω Ακριβού κοινοτική σύμβουλος 6ο Διαμέρισμα,Ευαγγελία Μεταξά κοινοτική σύμβουλος 7ο Διαμέρισμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter