ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
EUROKINISSI)

«Η “νομιμοποίηση” 30.000 μεταναστών έχει έναν και μοναδικό στόχο: την εξεύρεση φθηνού εργατικού δυναμικού για τα αφεντικά που δεν βρίσκουν εργαζόμενους να δουλεύουν για “ένα κομμάτι ψωμί”» γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της για την «τροπολογία Καιρίδη».

Η ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η τροπολογία Καιρίδη είναι μία κυνική παραδοχή ότι η “νομιμοποίηση” 30.000 μεταναστών έχει έναν και μοναδικό στόχο: την εξεύρεση φθηνού εργατικού δυναμικού για τα αφεντικά που δεν βρίσκουν εργαζόμενους να δουλεύουν για “ένα κομμάτι ψωμί”. Η LAMDA DEVELOPMENT π.χ. είχε υποβάλλει τέτοιο αίτημα στην κυβέρνηση για άμεση εξεύρεση πολλών, φτηνών και αναλώσιμων εργατών για το Ελληνικό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις των αφεντικών και δεν πρόκειται για κάποια υποχώρηση από τη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της, που σκορπάει τον θάνατο από την Πύλο μέχρι την Δαδιά και το Αιγαίο.

Η τροπολογία γελοιοποιεί, επίσης, την δολοφονική και ρατσιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης και της ακροδεξιάς. Μας έλεγαν “οι ξένοι θα μας πάρουν τις δουλειές”, τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εργάτες για τις δουλειές. Μας έλεγαν “υψώνουμε φράχτες και τους πνίγουμε στο Αιγαίο για να μην έρχονται εδώ” και τώρα θέλουν να είναι στην παραγωγή, όσοι κατάφεραν να γλυτώσουν τον θάνατο, σαν σκλάβοι. Όποιος “χάσει” τη δουλειά του θα απελαύνεται, έτσι ώστε να είναι για πάντα κάτω από την απόλυτη εξουσία και τον απόλυτο εκβιασμό των αφεντικών.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει μπροστά το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τον κοινό αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα, ενάντια στην εκμετάλλευση και τη καταπίεση. Όλο και πιο πολύ γίνεται καθαρό ότι η απάντηση για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά για ντόπιους και μετανάστες είναι ο κοινός αγώνας για:

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοικτά ανοιχτά και άσυλο στους πρόσφυγες.
Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter