ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Μητσοτάκης σάλπισε κερδοσκοπική επίθεση στις καμένες περιοχές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Μητσοτάκης σάλπισε κερδοσκοπική επίθεση στις καμένες περιοχές
ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÐÑÏÅËÏÃÉÊÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÁÍÔ.ÁÑ.ÓÕ.Á . ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Σάλπισμα κερδοσκοπικής επίθεσης στις καμένες περιοχές ήταν οι  δηλώσεις Μητσοτάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ανασχηματισμό.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει τα ακόλουθα:

Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη την Πέμπτη 12/8 ήρθε να επιβεβαιώσει τις χειρότερες εκτιμήσεις σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για τις συνεχιζόμενες δυστυχώς καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Μάνη, Γορτυνία και τις άλλες περιοχές.

Δεν ανέλαβε καμία απολύτως ευθύνη και δεν απομάκρυνε κανένα συνεργάτη του. Το δείχνει αυτό εξάλλου και ο ανασχηματισμός-παρωδία με μόνη ουσιαστική αλλαγή την προσθήκη ενός πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ για να μετριαστούν οι εντυπώσεις από τον πληθωρισμό σημιτικού ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου.
Το υποκριτικό «συγνώμη» που με το ζόρι ξεστόμισε είναι ακόμα άγνωστο τι ακριβώς αφορά, καθώς ο πρωθυπουργός δεν παραδέχτηκε κανένα συγκεκριμένο λάθος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όλα καλώς καμωμένα για την κυβέρνηση, αλλά οι πυρόπληκτες περιοχές έμειναν γεμάτες αποκαΐδια.

Παραδέχτηκε την προτεραιότητα της κερδοσκοπίας των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία. Έτσι εξηγείται η κρατική ανοχή, απάθεια και νομοθετική κάλυψη στην καταστροφική επιχειρηματική επέλαση στο περιβάλλον, που στην περίπτωση των ανεμογεννητριών ντύνεται με την προβιά της «πράσινης ανάπτυξης». Αυτές οι επιλογές ευθύνονται για τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών, μαζί με την υποβάθμιση σε σημείο διάλυσης της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας και των φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ, μέσα από τα μνημονιακά μέτρα, τα οποία ισχύουν όλα ως σήμερα.

Δεν είναι η φύση λοιπόν που μας επιτίθεται, όπως αναίσχυντα δήλωσε ο πρωθυπουργός. Είναι η κερδοσκοπική μανία που επιτίθεται στο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Εξάλλου η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά η κλιματική κρίση που προκαλεί η ασυδοσία του κεφαλαίου που βάζει τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και τη φύση.
Η πρόσκληση στο ιδιωτικό κεφάλαιο να κάνει μπίζνες πάνω στα καμένα σαν “ανάδοχος δάσους” και άλλα ηχηρά που ακούστηκαν είναι σάλπισμα νέας επίθεσης από την ιδιοτέλεια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Καμία δέσμευση για αποκατάσταση του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, καμία αναφορά για αποκατάσταση της αγροτοκτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, υλοτομίας, ήπιου τουρισμού και των παραγωγικών δραστηριοτήτων των κατοίκων που μοιάζουν να περισσεύουν στο κυβερνητικό σχέδιο. Οι υποσχέσεις για ενισχύσεις, που όπως δείχνει η οδυνηρή εμπειρία της Ηλείας το 2007, καθόλου σίγουρο δεν είναι θα υλοποιηθούν και μάλιστα άμεσα, δεν εξασφαλίζουν το ξαναζωντάνεμα των τοπικών κοινωνιών.
Εξάλλου όποτε ακούγεται από κυβερνητικά χείλη το ανατριχιαστικό σύνθημα “να κάνουμε την κρίση ευκαιρία”, ήδη από την εποχή των μνημονίων όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι έρχονται ιδιωτικοποιήσεις, ανατιμήσεις, διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, φτώχεια, ανασφάλεια για το μέλλον και το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, ο κρατικός αυταρχισμός.

Η προσφορά συναίνεσης από το ΣΥΡΙΖΑ και το επίσημο πολιτικό σκηνικό δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Επείγει η εργατική λαϊκή κινητοποίηση για την απόκρουση της πολιτικής που επιτίθεται στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Μόνη ελπίδα η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης από κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα και ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter