ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τι αποφάσεις έλαβε η 5η συνδιάσκεψη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τι αποφάσεις έλαβε η 5η συνδιάσκεψη

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Γενάρη οι εργασίες της 5ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διήρκησαν το σαββατοκύριακο. Στις διαδικασίες στο μεγάλο αμφιθέατρο της Γεωπονικής συμμετείχαν σχεδόν 600 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 72 επιτροπές σε όλη τη χώρα ενώ πέρασαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μετά τις ομιλίες αντιπροσώπων που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ορισμένες οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν στο σώμα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες πάνω στα σχέδια Θέσεων που είχαν κατατεθεί πριν από τη Συνδιάσκεψη (Θέσεις πλειοψηφίας ΠΣΟ και θέσεις του ΣΕΚ, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αφού υπερψηφίστηκε ως βάση το σχέδιο Θέσεων της πλειοψηφίας του ΠΣΟ ακολούθησε η συζήτηση επί των τροπολογιών στις Θέσεις της 5ης Συνδιάσκεψης. Στην τελική ψηφοφορία επί των Θέσεων, οι Θέσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΟ υπερψηφίστηκαν από το 65,15% των αντιπροσώπων, ενώ κατά ψήφησε το 34,48%, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά.

Ακολούθησε η παρουσίαση και καταρχήν ψηφοφορία για τα σχέδια Πολιτικής Απόφασης της 5ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά από συζήτηση και κατάθεση τροπολογιών το σχέδιο Απόφασης της πλειοψηφίας του ΠΣΟ στην τελική ψηφοφορία υπερψηφίστηκε από το 58,55% των αντιπροσώπων, ενώ κατά ψήφισε το 34,77% των αντιπροσώπων, ενώ το 6,66% ψήφισε λευκό.

Η διαδικασία της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) και νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΝΑΡ  τονίζει: «Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα οι αγωνίστριες και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα από μια συντροφική, δημοκρατική και πολιτική συζήτηση και διαδικασία ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, εξοπλίζονται και ετοιμάζονται για μια μάχιμη παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις πολύπλευρες μάχες του επόμενου διαστήματος».

Η Πολιτική Απόφαση της 5ης Συνδιάσκεψης θα δημοσιευθεί άμεσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και τα αποτελέσματα για την εκλογή των οργάνων του μετώπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter