Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης: Αθώα η Τουλουπάκη, ψευδομάρτυρες Ράικου – Αγγελής

Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης: Αθώα η Τουλουπάκη, ψευδομάρτυρες Ράικου – Αγγελής

Καταπέλτης σε βάρος όσων στήριξαν το αφήγημα της σκευωρίας με σκοπό να φρενάρει η μεγάλη έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis, είναι στο πόρισμα του, των 300 σελίδων, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, που κατά κύριο λόγο, συνεπικουρούμενος από τον Ευάγγελο Ζαχαρή, διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους , σε σχέση με την Novartis, της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εκτενέστατο και απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα του στο οποίο ο Λάμπρος Σοφουλάκης εκθέτει όλα τα στοιχεία της έρευνάς του καταλήγει σε δύο σημαντικά συμπεράσματα :

* Το πρώτο είναι ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται

* Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνει ότι κατά την εξονυχιστική έρευνά του προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Στα πρόσωπα για τα οποία ζητά διερεύνηση για διάπραξη συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων περιλαμβάνονται οι μάρτυρες που υπήρξαν τα κλειδιά για την ΝΔ ώστε να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες Παπαγγελόπουλου βαφτίζοντας το μέγα σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία.

Κατηγορούμενοι οι κατήγοροι

Για τον κ. Σοφουλάκη ενδείξεις για την διάπραξη αδικημάτων μπορεί να μην υπάρχoυν για Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, υπάρχουν όμως για τους κατηγόρούς του, και συγκεκριμένα για τους Ιωάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου, Νικόλαο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νικόλαο Μανία.

Ειδικότερα ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει:

* Στον πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, μεταξύ άλλων ότι ψευδομαρτύρισε.

Συγκεκριμένα ζητά να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή.

Του καταλογίζει ακόμα παράβαση καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την Novartis από τους Αμερικανούς αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων (Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου) τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Mάλιστα για την πράξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, να ανασύρει από το αρχείο τις επίμαχες μηνύσεις ο κ. Σοφουλάκης φέρεται κατά πληροφορίες ότι αυτό έγινε σε εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων εκλογών και σε ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών του κ. Αγγελή.

* Στην τέως εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, της καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για τις καταθέσεις που έχει δώσει. Της καταλογίζει ακόμα διάπραξη του αδικήματος της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο (όσο καιρό την διενήργησε ως εισαγγελέας διαφθοράς) εξαιτίας της εμπλοκής του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

* Στον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος και πρώην προστατευόμενο μάρτυρα, Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, αδίκημα για το οποίο ζητά να διερευνηθεί.

* Στον επίσης κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο Αντεισαγγελέας του Α.Π καταλογίζει ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση

* Στον μάρτυρα, Νικόλαο Μανία, καταλογίζει επίσης ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής: Ζητά διώξεις με… λάθος ενδείξεις

Απ΄την πλευρά του ο έτερος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διαφώνησε με τον κ. Σοφουλάκη και συνέταξε δικό του πόρισμα (περί τις 60 σελίδες) ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες σε αρκετά σημεία του πορίσματος του ο κ. Ζαχαρής «συλλαμβάνεται» ανακόλουθος με τα στοιχεία που επικαλείται καθώς αναφέρεται σε πιέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων για καταθέσεις τους από την κ. Τουλουπάκη τις οποίες όμως καταθέσεις δεν έχει λάβει η ίδια!

Aκόμα, σύμφωνα με νομικές πηγές τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα αναφορικά με την Ελένη Τουλουπάκη και κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο ο Ζαχαρής ζητά την παραπομπή της. Γιατί αυτό; Επειδή οι επίκουροι εισαγγελείς είναι αυτοί που παίρνουν τις καταθέσεις, γράφουν τα πορίσματα και στη συνέχεια ασκούν τις διώξεις με την επικεφαλής Εισαγγελέα Διαφθοράς να δίνει την έγκρισή της. Επομένως πως είναι δυνατόν να έχει ευθύνη μόνο η επικεφαλής και οι επίκουροι να μην έχουν; Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμά του ο Ζαχαρής αναφέρει πως ήταν κατευθυνόμενοι από την επικεφαλής τους και άρα γι αυτό δεν φέρουν ευθύνη. Αυτό όμως είναι ανήκουστο για λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Δηλαδή με το σκεπτικό Ζαχαρή οι επίκουροι εισαγγελείς εκτελούσαν εν γνώσει τους παράνομες πράξεις με εντολή της προϊσταμένης τους ή μήπως ακόμη χειρότερα τους θεωρεί ανίκανους; Ότι δηλαδή δεν είχαν αντιληφθεί ότι συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter