Αντεπίθεση ΝΔ για εξεταστική στην υγεία

Αντεπίθεση ΝΔ για εξεταστική στην υγεία

«Όλοι στο κάδρο» φαίνεται πως είναι το μότο με το οποίο σχεδιάζει να αντεπιτεθεί συντονισμένα (;) η αντιπολίτευση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κατά την περίοδο 1997-2014. Χθες, μια μέρα μετά την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η εξεταστική να περιλάβει μέχρι και τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, η Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση η οποία , σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί στη Βουλή την ίδια μέρα με την πρόταση της κυβέρνησης και θέτει θέμα να διερευνηθεί η περίοδος από το 1996 έως και σήμερα. 

Στοχοποιεί δε ευθέως τη θητεία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή τόσο στη θέση του υπουργού υγείας όσο και σε εκείνη του γ. γ. του υπουργείου Υγείας , την οποία κατείχε το 1996. Η πρόταση της κυβέρνησης «αφαιρεί από το κάδρο περιόδους ευαίσθητες για τα νυν κυβερνητικά στελέχη ερχόμενα από το παρελθόν», σημειώνει σχετικά η ΝΔ. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε από την …φωτογραφία στην …ονοματοδοσία του νέου στόχου : «Επέλεξαν να γίνει ο έλεγχος από την χρονική στιγμή που παραιτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής από την θέση του ως Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, το 1997 μέχρι λίγο πριν αναλάβουν την εξουσία οι Συριζαίοι. Ούτε κι αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν διακριτικά», παρατήρησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών.

Την περίοδο της θητείας Κουρουμπλή στη θέση του υπουργού υγείας αλλά και της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου, είχε επισημάνει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. Υποδεχόμενος την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική είχε δηλώσει: «Καλοδεχούμενη και όλα στο φως. Το 2015 και το 2016 γιατί εξαιρέθηκαν;».

Η ΝΔ στέκεται στην υπουργική θητεία του κ.Κουρουμπλή στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να εξετασθεί για ποιο λόγο το έτος 2015 δεν εξεδόθη δελτίο τιμών, δεν μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων και ποιους ωφέλησε αυτή η κεντρική πολιτική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter