Αντεργατικό νομοσχέδιο: Στήριγμα στον Παναγόπουλο βρήκε ο Γεωργιάδης

Αντεργατικό νομοσχέδιο: Στήριγμα στον Παναγόπουλο βρήκε ο Γεωργιάδης

Τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, επικαλέστηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής για να ισχυριστεί ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.

«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος, το πρωί…» είπε ο υπουργός Εργασίας, με τους βουλευτές του ΚΚΕ να τον διακόπτουν με ειρωνικά σχόλια εκτός μικροφώνου.

«Ξέρω ότι δεν συμπαθείτε τον κ. Παναγόπουλο. Δικαίωμά σας να έχετε συμπάθειες και αντιπάθειες, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι αυτός είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Κι αν δεν τον ήθελαν τα σωματεία, θα τον “ρίχνανε”» σχολίασε απευθυνόμενος στην πτέρυγα των βουλευτών του κομμουνιστικού κόμματος, ολοκληρώνοντας όσα προσπάθησε να πει:

«Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγόπουλος επί μισή ώρα υποστήριζε τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου».

Τα λόγια του Αδ. Γεωργιάδη προσθέτουν άλλη μια κηλίδα στην προκλητική συνδικαλιστική ανυπαρξία του κ. Παναγόπουλου, αφού η ΓΣΕΕ δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, δίνοντας το δικαίωμα στον υπουργό Εργασίας να επαναλαμβάνει μονότονα στο Κοινοβούλιο πως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι συμφωνούν με το σχέδιο νόμου.

Μάλιστα, κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παναγόπουλος προτίμησε να στείλει έναν αναπληρωτή γραμματέα οικονομικού αντί να δώσει το «παρών».

«Δεν δεχόμαστε απειλές»

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε πολλάκις ότι μετά τη ψήφιση του νόμου απεργοί δεν θα μπορούν να κλείσουν την είσοδο εργοστασίων, υπενθυμίζοντας τις ποινικές κυρώσεις όσων απεργών εμποδίσουν απεργοσπάστες.

«Εμείς δεν δεχόμαστε απειλές» απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, εξηγώντας στον κ. Γεωργιάδη πως «αν η ανθρωπότητα κινούνταν με τη δική σας λογική, θα ήμασταν στα σπήλαια».

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε πως «εμείς δεν κωλώνουμε μπροστά στα πρόστιμα…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter