Αντετοκούνμπο: «Στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας»

Αντετοκούνμπο: «Στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport παραχώρησε από την …καραντίνα του σπιτιού του στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας MVP του ΝΒΑ εκφράζει την ελπίδα ότι η σεζόν θα συνεχιστεί, αλλά ομολογεί ότι δεν έχει τρόπο να προπονηθεί με μπάλα, αφού στο σπίτι του δεν υπάρχει μπασκέτα.

«Οι Μπακς ανέλαβαν όλα τα υπόλοιπα ώστε να μη μας λείπει τίποτε, από προπόνηση μέχρι φαγητό», αποκαλύπτει. Ο Γιάννης, που έγινε πρόσφατα πατέρας, έχει χρόνο για να ευχαριστηθεί τον νεογέννητο γιο του.

Όσο για τις δωρεές στις οποίες προχώρησε ο ίδιος και η οικογένειά του: «Σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πράξαμε αυτό που θεωρούσαμε σωστό.

Ακολουθούν εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

* «Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ έχει δύσκολο έργο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί ένα πλάνο για να συνεχίσουμε τη σεζόν προσέχοντας την υγεία των παικτών. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει ή πότε θα αρχίσει η σεζόν. Οφείλουμε να φροντίσουμε το σώμα μας όσο μπορούμε περισσότερο».

* «Δεν έχω στο σπίτι μου μπασκέτα και δεν μπορώ να παίξω καθόλου μπάσκετ. Γνωρίζω πως αυτό δεν ισχύει για όλους τους παίκτες. Κάνω ό,τι μπορώ στο σπίτι, στατικό ποδήλατο, διάδρομο, βάρη. Έτσι διατηρούμαι σε φόρμα. Η ομάδα μάς έστειλε ό,τι χρειαζόμασταν για να προπονηθούμε, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μας στέλνουν φαγητό. Έχουν οργανώσει μια υπηρεσία catering που μας στέλνει φαγητό, σε μας και σε όλους όσοι ζουν μαζί μας. Μας είπαν ‘μείνετε σπίτι, προπονηθείτε, προσέξτε το σώμα σας και περάστε χρόνο με τους δικούς σας».

· «Θα είναι επικίνδυνο για μας όταν θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά, γιατί πολλοί δεν θα είναι σωματικά έτοιμοι και το ρίσκο τραυματισμού θα είναι υψηλό για όλους. Όμως είμαι σίγουρος πως η λίγκα θα έχει ένα πλάνο ώστε όλοι οι παίκτες να επιστρέψουμε χωρίς μεγάλο ρίσκο».

· «Τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου λείπει το μπάσκετ. Ανυπομονώ να αρχίσουμε ξανά, αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι αλλά το να περνάμε χρόνο με τους δικούς μας είναι το πιο εύκολο».

· «Ξυπνάω, προπονούμαι με τα αδέρφια μου και περνώ χρόνο με τον γιο μου. Μετά παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια με τον αδερφό μου, καθαρίζω το σπίτι και κάνω παραγωγικά πράγματα. Κάνω πράγματα που δεν συνηθίζω υπό κανονικές συνθήκες, μαγειρεύω και καθαρίζω. Θα πήγαινα και στο σούπερ μάρκετ, αλλά δεν επιτρέπεται να βγούμε».

· «Παρακολουθώ στιγμιότυπα από αγώνες των αντιπάλων μου. Χωρίς να τρελαίνομαι, μελετάω παίκτες και συστήματα, αλλά κάθε φορά έναν διαφορετικό παίκτη για να δω πώς παίζει και κινείται. Συνήθως υπάρχει ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά τώρα έχει να σκεφτεί κι αυτός την οικογένειά του».

· «Το θέμα είναι να βοηθάς τους άλλους και γι’ αυτό το έκανα. Το σημαντικό είναι να δίνεις βοήθεια σε ανθρώπους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι εργαζόμενοι στο γήπεδο των Μπακς είναι άνθρωποι που είναι δίπλα μας κάθε μέρα. Όταν η σεζόν ανεστάλη, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα ήταν αν αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά για να προσφέρουν στις οικογένειές τους. Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου ήταν ότι πολλοί από αυτούς δεν θα τα έβγαζαν πέρα, γι’ αυτό εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter