Αντετοκούνμπο: «Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα»

Αντετοκούνμπο: «Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα»

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, χαρακτήρισε ως «εκπληκτική εμπειρία» τις συμμετοχές του με τη «γαλανόλευκη» στα διεθνή τουρνουά.

Μιλώντας στη Media Day των Μπακς, ο 27χρονος φόργουορντ δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Eurobasket 2022, ακόμη κι αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων

«Το διασκέδασα. Ήταν η πρώτη φορά που τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο κόσμος είχε ελπίδα. Το μπάσκετ επέστρεψε στην Ελλάδα. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Παρότι μείναμε ένα παιχνίδι μακριά από τα μετάλλια. Ζητωκραύγαζαν για εμάς και τη σημαία. Έβλεπαν τα παιχνίδια εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό είναι τέλειο. Είμαι λίγο κουρασμένος σωματικά και πνευματικά. αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο «Greek Freak».

Παράλληλα, σημείωσε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ NBA και ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όσον αφορά τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ.

«Στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολα από το ΝΒΑ. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια, προφανώς το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά οι χώροι που έχεις είναι λιγότεροι και η ένταση μεγάλη. Σε πιέζουν σε όλο το γήπεδο, σε παίζουν double-team, man-to-man… Είναι πιο physical. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή το ταλέντο είναι λιγότερο και χρειάζεται περισσότερη ένταση, αλλά είναι πιο δύσκολα. Όταν παίζω στην Ευρώπη με τέτοια ένταση και σε μικρότερους χώρους, αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι. Τώρα όποτε πάω σε ματς ΝΒΑ, νιώθω πως υπάρχει περισσότερος χώρος για μένα και για να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter