Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπάς στο Top-20 των Ευρωπαίων

Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπάς στο Top-20 των Ευρωπαίων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ψηφίστηκαν στην 20άδα των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών του 2019 από την Διεθνή Ένωση των Αθλητικών Συντακτών (ΑΙΡS).

Ο ΜVP του ΝΒΑ φιγουράρει στην 9η θέση της λίστας και είναι πρώτος ανάμεσα στους μπασκετμπολίστες, ενώ ο 21χρονος τενίστας κλείνει την εικοσάδα, όπου εμφανίζονται σε περίοπτες θέσεις δύο πολύπειροι ανταγωνιστές του (Ναδάλ – 2ος, Τζόκοβιτς 4ος). Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο γκάλοπ του εγχώριου ΠΣΑΤ το κέρδισε ο Τσιτσιπάς.

Στην πρώτη θέση ψηφίστηκε ο κυρίαρχος της Φόρμουλα 1 Βρετανός Λιούις Χάμιλτον και στην 3η ο Αυστριακός πρωταθλητής του αλπικού σκι Μαρσέλ Χίρσερ. Η Ολλανδέζα πρωταθλήτρια Κόσμου στα 10000μ και 1500μ Σιφάν Χασάν ήταν η πρώτη γυναίκα, 5η στη συνολική κατάταξη.

Ακολουθούν ο συμπατριώτης της ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ Βίρχιλ φαν Ντάικ , ο Νορβηγός εμποδιστής Κάρτσενλ Βάρχολμ και ο Ισπανός μετρ της μοτοσυκλέτας Μαρκ Μάρκεθ, ενώ τη δεκάδα κλείνει ο Νορβηγός πρωταθλητής του διάθλου Γιοχάνες Τίνγκνες Μπόε.

Ο Χάμιλτον κέρδισε την ίδια ψηφοφορία άλλες δύο φορές στο παρελθόν (2017, 2014), ενώ ο Τζόκοβιτς ήταν νικητής το 2018, 2015, 2011. Ο θεσμός έκλεισε φέτος 62 χρόνια ζωής, με πρώτο νικητή τον Πολωνό στηπλίστα Ζντίσλαβ Κρισκόβιακ το 1958.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter