Anthenea: Το πλωτό «παλάτι» με θέα τον βυθό της θάλασσας (Video)

Anthenea: Το πλωτό «παλάτι» με θέα τον βυθό της θάλασσας (Video)

Το Anthenea είναι μια πλήρως αυτόνομη σουίτα στο νερό, που διαθέτει μπαρ στον τελευταίο όροφο, σολάριουμ και κουζίνα με υποβρύχια θέα.

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jean-Michel Ducancelle ήταν 15 ετών όταν πήγε να παρακολουθήσει τον «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» σε κινηματογράφο στη Μασσαλία. «Ως νεαρό αγόρι, πυροδότησε τη φαντασία μου», δήλωσε στο The Hollywood Reporter.

Ο μαγικός κόσμος του βυθού στο Atlantis, όπου ο Τζέιμς Μποντ (Ρότζερ Μουρ) συνεργάζεται με την Άνια Αμάσοβα (Μπάρμπαρα Μπαχ) για να νικήσει τον εγκληματία Καρλ Στρομπεργκ (Κουρτ Γιούργκενς) ενθουσίασε τον νεαρό Ducancelle.

«Η ιστορία του ανθρώπου που εγκαταλείπει τα πάντα για να ζήσει κάτω από τη θάλασσα και χτίζει αυτό το χταπόδι που έρχεται σε επαφή με τη ζωή στο βυθό με ενέπνευσε. Στο τέλος της ταινίας βλέπουμε τον Μποντ μαζί με το κορίτσι του να βρίσκονται πάνω σε ένα πλωτό πιατάκι. Αυτή ήταν η αρχή της Anthenea», δήλωσε.

Χρειάστηκε να δημιουργηθούν πέντε πρωτότυπα και περίπου 15 χρόνια, αλλά η Anthenea (το πολυτελές, φιλικό προς το περιβάλλον διαμέρισμα) είναι πλέον διαθέσιμη για εμπορική εκμετάλλευση και πωλείται έναντι 480.000 δολαρίων. Αρχικά, η Anthenea προοριζόταν μόνο για τον ξενοδοχειακό και φιλοξενιακό τομέα, αλλά ο Ducancelle αποφάσισε να μοιραστεί το όραμά του για βιώσιμη διαβίωση με το ευρύτερο κοινό.

Η Anthenea διαθέτει γυάλινο πάτο που χρησιμεύει ως παράθυρο στον βυθό. Η κατασκευή είναι πιο σταθερή από ό,τι μια βάρκα και μπορεί, προφανώς, ανάλογα με το πού είναι αγκυροβολημένη, να αντισταθεί σε έναν κυκλώνα και να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε υδάτινο σώμα, σε οποιοδήποτε κλίμα.

«Είναι ένας νέος τρόπος ζωής, μια νέα αντίληψη οικολογικού οικοτόπου. Δεν υπάρχει βενζίνη, δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, δεν υπάρχει νερό», λέει. «Η Anthenea έχει τη δική της ενέργεια. Διαθέτει πολυτέλεια και άνεση, ενώ εξακολουθεί να είναι φιλική στο περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter