Anthony Horowitz: Ο χαρισματικός, πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας και storyteller συναντά για πρώτη φορά τους Έλληνες αναγνώστες, στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2019

Anthony Horowitz: Ο χαρισματικός, πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας και storyteller συναντά για πρώτη φορά τους Έλληνες αναγνώστες, στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2019

Ο Anthony Horowitz έρχεται στην Ελλάδα για να απονείμει το Βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο» στην τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public.

Συναρπάζει εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες, και όχι μόνο, σε όλον τον κόσμο. Tο ταλέντο του το απολαμβάνουμε με κάθε τρόπο: Έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία μυστηρίου και θρίλερ για μικρούς και μεγάλους. Η σειρά μυθιστορημάτων του με ήρωα τον Alex Rider έχει πουλήσει πάνω από 19 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Η πένα του είναι υπεύθυνη για τις επίσημες, νέες περιπέτειες των θρύλων Sherlock Holmes και James Bond. Επιπλέον, είναι ο storyteller πίσω από βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές (Foyle’s War – Midsomer Murders), γράφει ταξιδιωτικές στήλες, αρθρογραφεί σε μεγάλες εφημερίδες και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες εναντίον του σχολικού εκφοβισμού, του οποίου όπως δήλωσε και ο ίδιος, υπήρξε κάποτε θύμα.

Τον μοναδικό αυτόν storyteller και λογοτέχνη έχει φέτος την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να γνωρίσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί του το ελληνικό κοινό. Αφορμή για την πρόσκληση, η τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2019. Ο Antony Horowitz θα είναι στις 13 Ιουνίου, στην μεγάλη ετήσια γιορτή για την ανάγνωση και τους ανθρώπους του βιβλίου, που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά και θα απονείμει το ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο».

Στο ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο» συμμετέχουν Έλληνες εκδότες με τίτλους Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώτη έκδοση το 2018 (πρωτότυπη γλώσσα τα αγγλικά). Σε συνεργασία με το British Council ψήφισαν οι Rachel Stevens, Senior Programme Manager για τη Λογοτεχνία στο British Council και Dr James Miller, συγγραφέας και Senior Lecturer Αγγλικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο του Kingston, οι οποίοι ανέδειξαν τη short list των 10 τίτλων από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί νικητές μετά τις ψήφους της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το Public σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του μυθιστορήματος στα Ελληνικά, (τα βιβλία του «Η λέξη είναι φόνος» και «Οι φόνοι της κίσσας» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα), ο χαρισματικός Anthony Horowitz θα βρεθεί στο Public Τσιμισκή και στο Public Συντάγματος στις 11 και στις 12 Ιουνίου αντίστοιχα. Θα μιλήσει για όσα τον εμπνέουν και τον κάνουν τόσο παραγωγικό και επιτυχημένο και φυσικά θα υπογράψει τα βιβλία του στους νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες του.

Μείνετε συντονισμένοι στα Βραβεία Βιβλίου Public 2019, μια γιορτή με διάσημους καλεσμένους, γεμάτη εκπλήξεις! Στο πλαίσιο της τελετής απονομής θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση εικονογράφησης παιδικών βιβλίων καθώς και άλλα δρώμενα, όπως εργαστήρια εικονογράφησης για παιδιά και εφήβους.

Mε την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter