«Άνθρακας» ο θησαυρός της Dassault – Αθετούν την υπόσχεση για έργα 30 εκατ. στην Τανάγρα

«Άνθρακας» ο θησαυρός της Dassault – Αθετούν την υπόσχεση για έργα 30 εκατ. στην Τανάγρα

«Άνθρακας» αποδεικνύεται ο θησαυρός της γαλλικής Dassault, αφού η γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία αφού εξασφάλισε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για αεροπλάνα (Rafale) και όπλα, χωρίς να επιστρέψει ούτε ένα ευρώ ως ελληνική προστιθέμενη αξία, τώρα σνομπάρει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και δεν έρχεται να συζητήσει για τα έργα υποδομής που είναι υποχρεωμένη να φτιάξει στην Τανάγρα και τα οποία δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος στο ieidiseis.gr η Dassault απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το ΓΕΑ την περασμένη Παρασκευή ξεκόβοντας κάθε περίπτωση να αναλάβει την υποχρέωση κατασκευής των έργων υποδομής της Τανάγρας για την υποδοχή και υποστήριξη των Rafale. Η εξέλιξη σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να τα κατασκευάσει η ίδια η ελληνική Αεροπορία με δικό της κόστος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποτήρι της οργής για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έχει ξεχειλίσει με την αλαζονική στάση που επιδεικνύει η Dassault Group μετά την υπογραφή των δυο διαδοχικών συμβάσεων για τα 18+6 Rafale αρνούμενη κάθε συζήτηση για συνεργασία με ελληνικές εταιρίες ακόμη και με εκείνες που είχε συνεργασία στα προηγούμενα προγράμματα των Mirage! Τα ανώτατα στελέχη της Dassault προφασίζονται άνωθεν εντολή της ελληνικής κυβέρνησης που τους απαγορεύει -όπως ισχυρίζονται- κάθε εμπλοκή και συνεργασία με ελληνικές εταιρίες στο πρόγραμμα των Rafale, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει μετά βδελυγμίας.

Τραγική ειρωνεία πως την ίδια ώρα που η Dassault αθετεί κάθε υπόσχεσή της, στην Τανάγρα επιστρέφει ο αμερικανός κολοσσός της αεροναυπηγικής Lockheed Martin και εντός δεκαπενθημέρου υποβάλει στο ελληνικό Δημόσιο επενδυτικό σχέδιο για την σωτηρία της ΕΑΒ, βασισμένο στις ράγες της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των F-16 σε viper δόθηκε συγκεκριμένο υποκατασκευαστικό έργο στην ΕΑΒ με δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.

Διαβάστε επίσης:

Αγοράζουν φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter