Τσίπρας: Άνθρωποι του υποκόσμου έχουν πλάτες στην εξουσία – Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση

Τσίπρας: Άνθρωποι του υποκόσμου έχουν πλάτες στην εξουσία – Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε μέσω της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τη στάση και τη διαχείριση της κυβέρνησης σε μία σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας, όπως ο χειρισμός της πανδημίας του κορονοϊού, η οικονομία, τα σκάνδαλα με τις απευθείας αναθέσεις σε υπουργεία και φυσικά την υπόθεση Φουρθιώτη για την οποία το Documento της Κυριακής έφερε στο «φως» νέες σημαντικές αποκαλύψεις.

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία αποκρουστική εικόνα, μία εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλάτες στην κυβερνητική εξουσία και να συμπεριφέρονται με σκαιό τρόπο ακόμα και σε υπουργούς. Εικόνες που επιτείνουν την αίσθηση ανησυχίας που αισθάνομαι εγώ και ο μέσος πολίτης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Στο θέμα της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, καθώς η κυβέρνηση «έχει χάσει τελείως τον έλεγχο της πανδημίας και η μπάλα παίρνει δυστυχώς την επιτροπή των ειδικών». Χαρακτήρισε μάλιστα την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ως «σάκο του μποξ» που έχει «εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση».

«Τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς όταν την Παρασκευή το μεσημέρι λέει στη Βουλή “τα πέτυχα όλα” ενώ βουλιάζουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

«Όταν λέει ότι θα ανοίξει σταδιακά με σχέδιο η αγορά, ότι θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και την Παρασκευή το βράδυ αποδείχθηκε το σχέδιο μη σχέδιο γιατί άλλαξε η απόφαση. Ποιανού ήταν αυτή η ευθύνη; Δεν γνώριζαν το μεσημέρι τα επιδημιολογικά δεδομένα; Όλα αυτά διαμορφώνουν μία εικόνα αλαλούμ σε συνδυασμό με το βάρος το συναισθηματικό που αισθάνεται ο μέσος πολίτης πέντε μήνες παρατεταμένου και αδιέξοδου lockdown, δημιουργεί μία εικόνα χάους».

Από την κριτική του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διέφυγε η Σοφία Νικολάου η οποία «αν κάποια ημέρα δεν κάνει απευθείας ανάθεση θα πρέπει να ανησυχήσει ο πρωθυπουργός και να την πάρει τηλέφωνο να δει εάν είναι καλά», σημείωσε χαριτολογώντας. «Δεν είναι όμως μόνο η Σοφία Νικολάου. Μία σειρά από υπουργεία ακολουθούν αυτήν την τακτική. Υπάρχουν αναθέσεις από τον Νότη Μηταράκη, υπάρχει η υπόθεση Cisco με την τηλεκπαίδευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα καθεστώς αδιαφάνειας που είναι πολύ απειλητικό για την ίδια τη δημοκρατία. Αν αυτά γίνονταν σε άλλη περίοδο θα είχαν σπάσει τα πλακάκια» σημείωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον τομέα της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «έγκλημα» το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έταξε λαγούς με πετραχήλια στη μεσαία τάξη, την οποία τώρα τσακίζει», θεωρώντας ότι ήταν λανθασμένο το κυβερνητικό μοντέλο, προειδοποιώντας μάλιστα ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο.

«Η ανυπαρξία ενίσχυσης» είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε στα «μέτρα ασπιρίνες» τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν δόθηκαν 20, αλλά 10 δισ, καθώς τα υπόλοιπα αφορούν «μέτρα για τις ειδήσεις και δεν πήγαν στην τσέπη όσων τα χρειάστηκαν».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται μία λύση η οποία θα αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα με τα κορονοχρέη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του σε διαδικτυακή συζήτηση στις 13 Απριλίου. Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας μετά το lockdown.

Τόνισε δε ότι το πρόγραμμα θα κινείται σε τρεις κατευθύνσεις με διαγραφή χρεών προς εφορίες και ταμεία, νέα μέτρα – ενέσεις ρευστότητας και σχέδιο για νέο πτωχευτικό δίκαιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter