Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη- Ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό αφιέρωμα από το SNF Nostos

Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη- Ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό αφιέρωμα από το SNF Nostos

Αυτό το καλοκαίρι, το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ γύρω από τη θεματική του φετινού φεστιβάλ «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.)» διερευνώντας μέσα από την τέχνη του σινεμά τη θέση του ανθρώπου μέσα σε έναν κόσμο τεχνολογίας που δεν σταματά να εξελίσσεται.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Από τις πιο εμπορικές blockbuster ταινίες, μέχρι τις πιο κλασικές και διαχρονικές. Από τις πιο περιπετειώδεις και δυστοπικές, μέχρι τις πιο ποιητικές και πολιτικές. Έργα επικά που κόβουν την ανάσα, αλλά και έργα τρυφερά και ανθρώπινα που εξερευνούν το νόημα των σχέσεων και της επικοινωνίας σε μια εποχή που διαρκώς αλλάζει.

Από A Space Odyssey, Interstellar, Mad Max: Fury Road, I, Robot, Bicentennial Man μέχρι THX 1138, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τίτλους που έχουμε αγαπήσει, έχουμε δει αρκετές φορές και στο μέλλον θα ξαναδούμε ακόμα τόσες.

Επίσης στο φετινό SNF Nostos μπορούμε να παρακολουθήσουμε την επική Γερμανική εξπρεσιονιστική ταινία του Φριτς Λανγκ Metropolis, με τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής από τους The Anvil Orchestra, ένα σύνολο που ντύνει κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου με πρωτότυπη μουσική σύνθεση που στηρίζεται στα κρουστά.

Για την πρεμιέρα του Metropolis για τη Βόρεια Αμερική, το 2010, το Pop Culture World News έγραψε σχετικά με: «Όταν η ταινία τελείωσε και οι μουσικοί υποκλίθηκαν και οι 1.100 θεατές στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα είχαν σηκωθεί όρθιοι, χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον Φάρο εδώ.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στα Πανοραμικά Σκαλιά εδώ.

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.

INFO

-SNF Nostos Κινηματογραφικές Προβολές Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη
Φάρος & Πανοραμικά Σκαλιά (Όλες τις μέρες)

-Προβολή του Metropolis με μουσική από τους The Anvil Orchestra
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ (Σάββατο 28 Αυγούστου)
25-29.08.2021
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter