Αντί για την Αστυνομία το κινητό Λιγνάδη το κρατά… ο αδερφός του

Αντί για την Αστυνομία το κινητό Λιγνάδη το κρατά… ο αδερφός του

Περίεργα πράγματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη και τον τρόπο που κινήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια την Πέμπτη (25/2) ο Ιωάννης Λιγνάδης αδερφός του σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, έχει στην κατοχή του το κινητό του προφυλακισμένου αδερφού του. 

Με λίγα λόγια αντί το κινητό να το έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές και να το έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά για την εύρεση τυχόν ενοχοποιητικών στοιχείων το έχει κρατήσει ο αδερφός του.

«Έχω το κινητό του αδερφού μου, τον φορτιστή του και τα κλειδιά του σπιτιού του. Πηγαίνω στο σπίτι του και ταΐζω τη γάτα που έχει και ποτίζω και τα λουλούδια. Δεν έχω ανοίξει το κινητό του αδερφού μου. Δεν χρειάστηκε να ανοίξω. Μου υποδείχθηκε μόνο από τον αδερφό μου ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες από την Ιθάκη) στο Instagram του, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να το ανοίξω. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω ανοίξει το κινητό του παρόλο που μου έχει δώσει το pin» κατέθεσε ο Ιωάννης Λιγνάδης.

Όλα αυτά λίγες μέρες αφότου ο αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Καραϊβάζ και το site bloko.gr δημοσίευσαν επιστολή αστυνομικών στην οποία κατήγγειλαν πως παρά το ένταλμα σύλληψης ουδέποτε έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Επίσης ούτε κινητό του Λιγνάδη κατάσχεσαν και ερεύνησαν ούτε και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

«Αυτή την εντολή είχαμε. Η όλη διαδικασία δεν ήταν υπό τη δική μας δικαιοδοσία. Εμείς απλώς πράξαμε διεκπεραιωτικό έργο. Η σύλληψη δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής, μέσα στις ευθύνες της οποίας θα ήταν και η κατ’ οίκον έρευνα, καθώς και η κατάσχεση πιθανού αποδεικτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικού, ούτε φυσικά στο ένταλμα υπήρχε αίτημα οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πλην της σύλληψης. Θεωρητικά κι εμπειρικά, είναι ασυνήθιστη η επιλογή των συντακτών του εντάλματος, πλην όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να κρίνουμε την πρόθεση ή τον σκοπό», επισήμαιναν μεταξύ άλλων στο bloko.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter