Αντί να δώσει εξηγήσεις το ελεγχόμενο στέλεχος της ΝΔ στην Κεφαλονιά, λασπολογεί κατά του Documento

Αντί να δώσει εξηγήσεις το ελεγχόμενο στέλεχος της ΝΔ στην Κεφαλονιά, λασπολογεί κατά του Documento

Με τους συνήθεις προσβλητικούς «χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου» κατά δημοσιογράφων, και κρατικών υπαλλήλων… απαντά στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, ο ελεγχόμενος για πληθώρα σοβαρών ατασθαλιών από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Αλέξανδρος Μοσχονάς τοπικός στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Παρίση.

Το στέλεχος της ΝΔ στην Κεφαλονιά , αντί να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας σε όσα αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ , ακολουθώντας την τακτική των ύβρεων, της λασπολογίας και των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε κατά το παρελθόν κατά της εφημερίδας Docuemento ο επίσης ελεγχόμενος για ατασθαλίες από τους επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ δήμαρχος Κεφαλονιάς – Ιθάκης Αλέξανδρος Παρίσης , κάνει λόγο για «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» που έστελνε στην Κεφαλονιά «πρόθυμους» ελεγκτές στην γνωστή λογική «Ρασπούτιν»

Ομιλεί για «παρακρατικές φυλλάδες» που αναλάμβαναν την διαπόμπευση των πολιτικών προσώπων του νησιού που είχαν στοχοποιηθεί», για «εντεταλμένους» κυβερνήσεων τύπου Βενεζουέλας και τα δημοσιογραφικά όργανά τους» ενώ χαρακτηρίζει απαξιωτικά και τον συντάκτη του σχετικού δημοσιεύματος Μάκη Νοδάρο μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Ο ευρισκόμενος προφανώς σε πανικό, «άριστος γαλάζιος» συνεργάτης του Αλέξανδρου Παρίση, δεν διστάζει να επιτεθεί και κατά των επιθεωρητών ελεγκτών του ΣΕΕΔΔ ισχυριζόμενος ότι… « οι νομικές ερμηνείες που έχουν υϊοθετήσει οι συγκεκριμένοι ελεγκτές είναι αβάσιμες και αστήρικτες , σύμφωνα με τις κρατούσες νομικές αντιλήψεις»

Το νέο πόρισμα – φωτιά , το τρίτο κατά σειρά , του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Documento , «βγάζει στην σέντρα» μερικούς ακόμη από τους «άριστους» συνεργάτες του «γαλάζιου» και ελεγχόμενου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για άλλες ατασθαλίες, δημάρχου της Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση .

Η πολυσέλιδη 13/Α/2019 Εκθεση Ελέγχου του ΣΕΕΔΔ που διαβιβάστηκε εκτός των άλλων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους , αποκαλύπτει με λεπτομέρειες το πλήθος των προκλητικών παρανομιών που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς – Ιθάκης επί ημερών δημαρχίας του κ. Παρίση, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον τοποθετημένο από την παράταξη του νυν δημάρχου πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρο Μοσχονά , τοπικό στέλεχος της ΝΔ , αλλά και σε υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας κάποιοι εκ των οποίων είχαν τοποθετηθεί σε αυτή παρά το «αμαρτωλό» τους παρελθόν .

Ακολουθεί η επιστολή του Αλέξανδρου Μοσχονά που έδωσε έστειλε σήμερα επίσημα σε όλα τα ΜΜΕ :

ΠΡΟΣ DOCUMENTO : Aδιάφορο μου είναι το πόρισμα των ελεγκτώ ν του ΣΥΡΙΖΑ- Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στους πρώην Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαϊτη και Γιώργο Τζωρτζάτο

Όπως είναι γνωστό σε όλους στην Κεφαλονιά κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε οργανωμένη επίθεση από παρακρατικούς μηχανισμούς ενάντια στην δημοτική αρχή Παρίση . Το σύστημα απλό : Στέλνονταν ανώνυμες ή ψευδώνυμες καταγγελίες από «γνωστούς – αγνώστους» πρώην παράγοντες του νησιού , πικραμένους που ο κόσμος τους έθεσε στο περιθώριο κι έχασαν τα προνόμιά τους, το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» έστελνε «πρόθυμους» ελεγκτές στην γνωστή λογική «Ρασπούτιν» -«μπλέξε τους με το ζόρι κι ας αθωωθούν στην πορεία»- και εν συνεχεία «παρακρατικές φυλλάδες» αναλάμβαναν την διαπόμπευση των πολιτικών προσώπων του νησιού που είχαν στοχοποιηθεί.

Επί της ουσίας :

1. Έχει εκδοθεί ένα πόρισμα από Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο αμφισβητεί την τυπική διαδικασία και μόνο ως προς την λήψη αποφάσεων για ορισμένες απ΄ ευθείας αναθέσεις. Οι νομικές ερμηνείες που έχουν υϊοθετήσει οι συγκεκριμένοι ελεγκτές είναι αβάσιμες και αστήρικτες , σύμφωνα με τις κρατούσες νομικές αντιλήψεις , κι αυτό θα αποδειχθεί μόλις κληθώ να εκθέσω τις απόψεις μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ευτυχώς στην Ελλάδα, που παραμένει χώρα της Ευρώπης, τα νομικά θέματα τα επιλύει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι όχι οι «εντεταλμένοι» κυβερνήσεων τύπου Βενεζουέλας ή τα δημοσιογραφικά όργανά τους.

2. Οι απ΄ευθείας αναθέσεις γενικά είναι φυσικά απόλυτα νόμιμες κι αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι συγκεκριμένοι ελεγκτές. Άλλωστε όλοι ξέρουν ότι είναι κλασσικό διοικητικό «εργαλείο» στην Δημόσια Διοίκηση για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά της και γι΄αυτό το λόγο άλλωστε τις χρησιμοποιούσαν κατά κόρον και όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης όπως π.χ. η Ελπίδα Κατσαϊτη και ο Γιώργος Τζωρτζάτος με την διαφορά ότι εγώ προσωπικά ουδέποτε ανέθεσα ο,τιδήποτε σε ανηψιό μου ούτε μου ακυρώθηκε απόφαση επειδή αφορούσε τον γιό μου. Μπορούν να πουν το ίδιο οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης ;

3. Δεν μου έχει ασκηθεί ουδεμία ποινική δίωξη βάσει του συγκεκριμένου πορίσματος ενώ αντιθέτως βάσει προηγούμενου πορίσματος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των πρώην Προέδρων Ελπίδας Κατσαϊτη και Γιώργου Τζωρτζάτου για κακουργημματικού χαρακτήρα πράξεις («κακουργημματική απιστία») . Επομένως αν το «DOCUMENTO» ψάχνει για σκάνδαλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ας ψάξει στο παρελθόν κι όχι στο παρόν.

4. Επειδή το θράσος στην Κεφαλονιά περισσεύει και εμφανίσθηκαν ως «τιμητές» και «αυτόκλητοι Εισαγγελείς» κάτι τύποι σαν τον πρώην Δήμαρχο Ελειού- Πρόννων Κώστα Ζαπάντη μήπως μπορεί να μας πει αυτός ο «υπεράνω» κύριος πόσες εκατοντάδες απ΄ευθείας αναθέσεις είχαν γίνει επί των ημερών του ή επί των ημερών του Μιχαλάτου ή του Φόρτε ή του Τσιλιμιδού ή του Διονύση του Γασπαρινάτου ή οποιουδήποτε άλλου είχε ανάλογες ιδιότητες αφού είναι πραγματικά κωμικό να εμφανίζεται σήμερα πως τάχα είναι κάτι το μεμπτόν οι απ΄ευθείας αναθέσεις και μάλιστα από πρόσωπα που κατά την θητεία τους είχαν λάβει χώρα χιλιάδες κατά κυριολεξία.

Είμαι εδώ έτοιμος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αφού το νησί μας είναι μικρό και οι δημότες μας δεν περιμένουν το κάθε «Νοδάρο» να τους γνωρίσει την πορεία και την προσωπικότητα των συντοπιτών τους.

Αλέξανδρος Μοσχονάς

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter