Αντί να τους συλλάβουν τους ακούν στα ραδιόφωνα

Αντί να τους συλλάβουν τους ακούν στα ραδιόφωνα

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου όπου βρέθηκαν οι 26 άνθρωποι που πέθαναν αναζητώντας σωτηρία προς τη θάλασσα, έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις. Στις συνεντεύξεις αυτές δηλώνει πως λυπάται γιατί μέσα στην ταραχή και τον καπνό, οι 26 δεν βρήκαν την πόρτα και τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στη σωτηρία. 

Αναμφίβολα ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Ένας από αυτούς που έκλεισαν τον αιγιαλό (ένα αδίκημα) και εμπόδισαν τη σωτηρία 26 ανθρώπων (πολλά αδικήματα) εμφανίζεται με ευαίσθητη και εγκυκλοπαιδική λειτουργία στα ΜΜΕ. 

Οι δημοσιογράφοι δεν τον ρωτάνε γιατί και πώς έκλεισε την παραλία; Αν είναι παράνομος ή νόμιμος; Αν καταλαβαίνει πως αν ο ίδιος και οι άλλοι της περιοχής δεν είχαν κλείσει τη διέξοδο προς τη θάλασσα με αυθαίρετες κατασκευές ίσως να μην είχαμε τόσα θύματα;

Το βασικό θέμα όμως δεν είναι οι δημοσιογράφοι αλλά οι Αρχές. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία έπρεπε να τους έχουν καλέσει όλους για να τους στείλει Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες αλλά τους ακούν στα ραδιόφωνα. 

Στη χώρα αυτή κάποτε πρέπει να λειτουργήσει το κράτος και να μάθουμε με ποιων την κάλυψη έγιναν αυτά τα εγκλήματα. Ποιος έκλεισε τους δρόμους; Ποιος έκανε τις διόδους διαφυγής παγίδα; Ποιος με κυνισμό είπε «ας καεί το πελεκούδι» και έφτιαξε το αυθαιρετάκι του που καμιά κυβέρνηση δεν γκρέμισε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter