Αντιδεξιός συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή της Εύας Καϊλή

Αντιδεξιός συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή της Εύας Καϊλή

«Σεισμό» έχουν προκαλέσει στη Χαριλάου Τρικούπη οι εξελίξεις για την υπόθεση διαφθοράς ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες και η έρευνα των βελγικών Αρχών για το ενδεχόμενο εμπλοκής της ευρωβουλευτού και αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Παρασκευής και έκτοτε επιχειρεί να διαχειρισθεί το πολιτικό πλήγμα, σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των εκλογών.

Πάντως, ήδη στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που δυσανασχετούν εδώ και καιρό με τις διαφοροποιήσεις της Ευας Καϊλή από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και με το πολιτικό φλερτ της με τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνουν λόγο για καθυστέρηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να κόψει το γόρδιο δεσμό.  «Καθυστερήσαμε. Έπρεπε προ πολλού ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει παρέμβει δραστικά και να την έχει απομακρύνει από την παράταξη για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις της και τη στάση της να είναι με το ένα πόδι στη ΝΔ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης και στέλεχος της Πολιτικής Κίνησης Ανανεωτική Αριστερά που δρα ως συνιστώσα στη Χαριλάου Τρικούπη έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Επιτέλους διαγράφηκε η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έστω και με σοβαρή  καθυστέρηση. Οι Βελγικές αρχές την ανακρίνουν για υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι για τους ύμνους της συγκεκριμένης κυρίας στο άθλιο καθεστώς του Κατάρ. Ήθελε λοιπόν η Εύα Καϊλή να “σώζει” την χώρα μας, ήθελε να κάνει υποδείξεις για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την γνωστή συντηρητική κατεύθυνση και σήμερα  διερευνάται για πράξεις διαφθοράς. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Πάντως, η γραμμή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη είναι καμιά ανοχή σε ζητήματα διαφθοράς, όλα στο φως χωρίς να μένει καμιά σκιά για το  ΠΑΣΟΚ και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο εκλογικό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ,  η υπόθεση αυτή ενώ άλλα θεωρούν ότι είναι καιρός να διαχωρισθεί η ήρα από το στάρι και να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, με σαφή αντιδεξιό πρόσημο, με ξεκάθαρες  θέσεις στην προοπτική για μια κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Ακόμα πάντως συζητούνται οι υμνητικές τοποθετήσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κατάρ σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα, τη ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 6.500 οι νεκροί εργάτες κατά την κατασκευή έργων του Μουντιάλ. Ήταν η πολλοστή φορά που η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφραζε  απόψεις που την έφεραν  σε αντιπαράθεση με την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών, και πιο κοντά στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έχει υπό την σκέπη της κόμματα της δεξιάς στην ΕΕ. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ψηφίσει  υπέρ αξιωματούχου που στήριζε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ νωρίτερα είχε υποβαθμίσει το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και της απόπειρας παγίδευσης,  μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, του  τηλεφώνου του.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη από τις βελγικές αρχές η Εύα Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή στο φόντο της έρευνας για υπόθεση διαφθοράς

Βαθαίνει το ρήγμα Ανδρουλάκη – Καϊλή μετά τη δήλωση για το Κατάρ

Αδιανόητη δήλωση Καϊλή: «Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter