Ρατσιστικό παραλήρημα από τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου για τους πρόσφυγες

Ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το μεταναστευτικό ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού προέβη σε ακραίο ρατσιστικό παραλήρημα αναφέροντας «τι σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;».

Το δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου ασχολήθηκε με το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν φήμες περί εγκατάστασης ανθρώπων στην περιοχή. 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ρώτησε μεταξύ άλλων το συμβούλιο για το εάν είναι διατεθειμένοι σαν πόλη να φιλοξενήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, με τον αντιδήμαρχο, Ραφαήλ Μπαρού, να παίρνει τον λόγο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τι σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;».

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Ναυπλίου προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Κώστα Γκόνη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να σημειώνει: «Αντί να ζητήσουμε να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λυπάμαι που σαν συμβούλιο έχουμε φοβικές απόψεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.