Αντιδημοκρατικό «ρεσιτάλ» από βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή (Video)

Αντιδημοκρατικό «ρεσιτάλ» από βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή (Video)

Μερικές φορές απορεί κανείς που τους βρήκε όλους αυτούς η ΝΔ, τους βουλευτές που είτε από πλήρη άγνοια (λέμε τώρα) είτε από σκοπιμότητα γελοιοποιούνται στη Βουλή ενώ προσπαθούν να γελοιοποιήσουν και βασικές αξίες της Δημοκρατίας. 

Αυτή τη φορά ήταν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος που έδωσε ένα τραγικό «ρεσιτάλ» του πως εννοεί η ΝΔ του Κυριάκοκυ Μητσοτάκη τους νόμους και το σύνταγμα, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τον σεβασμό προς τους θεσμούς και τον Τύπο, το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και πως σέβεται τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Από τον Γιώργο Βλάχο μάθαμε σήμερα πως κριτική εν καιρώ πανδημίας μπορείς να ασκήσεις «μετά» και πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γραφτεί, έχουν κατατεθεί είναι ούτε λίγο ούτε πολύ… παροχολογία!

Από τον ίδιο σε μια κορώνα του μάθαμε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από ΜΕΘ αλλά και πως δεν μας ενδιαφέρει αν κάποια εφημερίδα πήρε χρήματα…

Όπως και να ‘χει για τον «άριστο» βουλευτή της ΝΔ οι προτάσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ είναι παροχολογία, ο πακτωλός των χρημάτων προς τα φίλια ΜΜΕ από την κυβέρνηση είναι συμβατός με τη Δημοκρατία και ο πλουραλισμός μπορεί να έρθει με χρονοκαθυστέρηση…

Μάθαμε πως η Δημοκρατία δεν απαιτεί προτάσεις και σύνθεση…

Ακόμα και ο Κυριάκος Μησοτάκης μπορεί να ντραπεί για τον βουλευτή του.

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της «διατριβής» του γαλάζιου βουλευτή. 

«Μπορεί κανείς να αλλάξει αυτό το κλίμα της συναίνεσης, της συνεργασίας το οποίο είναι προϋπόθεση για να βγάλουμε μέχρι τέλους αυτή τη μεγάλη περιπέτεια την οποία δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί; Νομίζω πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα. Και πρέπει να επανέλθουμε. ΝΑ επανέλθουμε στα σοβαρά, στα υπεύθυνα. Την ώρα που καθημερινά με αγωνία περιμένουμε να ακούσουμε πόσοι συμπολίτες μας νόσησαν, κυρίως πόσοι έχασαν τη ζωή τους, πόσοι ταλαιπωρούνται και δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι, μικρή αξία έχει το τι θα πάρει μια εφημερίδα, να το πω έτσι. Πολύ μικρή αξία.

Και βεβαίως στο τέλος τέλος ας αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της κυβέρνησης να κυβερνά και να αποφασίζει. Και εσείς συνάδελφοι της αντιπολίτευσης το δικαίωμα του ελέγχου δεν το χάνετε. Και αν δεν το ασκήσετε σήμερα, δεν το χάνετε. Δεν σας στερεί το δικαίωμα αύριο να ελέγξετε όλα αυτά τα στοιχεία. Όσο για τον πλουραλισμό που ακούστηκε. Δεν ακούστηκαν λέει προτάσεις της αντιπολίτευσης. Μα έγιναν συναντήσεις, των αρχηγών των κομμάτων με τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν κατατέθηκαν εκεί οι προτάσεις. Εκτός αν εννοείτε προτάσεις αυτά που ακούμε έτσι σπασμωδικά, αύξηση των ΜΕΘ, αύξηση των διορισμών. Δεν μιλάμε για παροχολογία, μιλάμε για προτάσεις. Το να λέμε στον καθένα, ό,τι θέλει ν’ ακούσει, δεν είναι προτάσεις υπεύθυνες, για να σοβαρευτούμε. Και εν πάση περιπτώσει, εν μέσω κρίσης, να δεχθούμε και κάτι ακόμη, επειδή μιλάμε για ΜΕΘ και πόσες είναι. Έχουμε εκατοντάδες πια. Κανείς συμπολίτης μας δεν έχασε τη ζωή του επειδή δεν βρήκε πρόσβαση σε εντατική. Και ευτυχώς! Άρα λοιπόν γιατί καταφεύγετε σ’ αυτή τη μίζερη κριτική; Αν είχαμε ΜΕΘ; Μα δεν χρειάζονται!» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter