Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Η αντιπολίτευση καταγγέλει αποκλεισμό

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Η αντιπολίτευση καταγγέλει αποκλεισμό

Για μικροκομματικά παιχνίδια αλλά και για μεθοδεύσεις με αντιδημοκρατικό χαρακτήρα κατηγορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την κυβέρνηση της ΝΔ, με επίκεντρο την απόφαση του Μαξίμου να μεταφέρει στο διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 την εξ αναβολής λόγω των πλημμυρών παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Περισσεύουν τα πυρά από Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου για τακτικισμούς από τη ΝΔ με στόχο, όπως καταγγέλλουν, να αποκλειστεί η φωνή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ και να αποφύγει η κυβέρνηση τον σχολιασμό τους επί των πρωθυπουργικών τοποθετήσεων.

Η Κουμουνδούρου εγκαλεί τη ΝΔ ότι με μικροπολιτικά ελατήρια και αντιθεσμικό σχεδιασμό ανέτρεψε τα ειωθότα ετών και ετών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης , όπου το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ σφραγίζεται πάντα από την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εκφράσει τις θέσεις της και να σχολιάσει επί κυβερνητικών εξαγγελιών.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμερίζει ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές και στη Διοίκηση της ΔΕΘ ενώ εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ για «μια πρωτοφανή στα χρονικά αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο. Λόγω της αναβολής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει το ενδιαφέρον για την Κυριακή και η η διοίκηση της ΔΕΘ πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσει την παρουσία του την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Ομως, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η Διοίκηση της ΔΕΘ δεν έκανε το ίδιο για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «παρότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημέρες μέσα στην εβδομάδα». Κατά την Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη, ώστε να μπορέσει η αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και παράλληλα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα, εξαιτίας των καταστροφών από τις πλημμύρες, «δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια» και απαιτείται σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου φαίνεται ότι συμμερίζεται και η Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι ενδεικτικό ότι πηγές από το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ επεσήμαιναν είναι ότι υπήρχαν επιλογές για να προηγηθεί η παρουσία του πρωθυπουργού, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στη ΔΕΘ, αλλά δεν ακολουθήθηκε αυτή η τακτική. Ετσι, όπως σημειώνει το ηγετικό επιτελείο,το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και «αποδοκιμάζει την πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση να κλείσει ο Πρωθυπουργός τη φετινή Διεθνή Έκθεση, μην αφήνοντας το περιθώριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον σχολιάσουν».

Με αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε από το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη αντί να δοθεί στο χώρο της ΔΕΘ να λάβει χώρα στην Αθήνα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. Βεβαίως , νωρίτερα, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter