Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στη δωρεάν φοίτηση των παιδιών καθηγητών του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στα μεταπτυχιακά

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στη δωρεάν φοίτηση των παιδιών καθηγητών του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στα μεταπτυχιακά

Tην ανάκληση της απόφασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για τη δωρεάν φοίτηση τέκνων καθηγητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικής αγωγής, ζητά με ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και εγείρουν αυτοματισμούς, δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα» και ότι η Σύγκλητος επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης, «που προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας και μας πισωγυρίζει στις εποχές της «εύνοιας ημετέρων» και της «οικογενειοκρατίας».

Επισημαίνεται επίσης ότι η απόφαση της συγκλήτου «καταργεί τις έννοιες της ισοπολιτείας και της ισονομίας, και αμαυρώνει την εικόνα του ιδρύματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο «που δίνουμε τη μάχη για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προχωράμε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για ένα προσβάσιμο πανεπιστήμιο, ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες».

Τέλος, ζητείται από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου «να εφαρμόσει τον νέο νόμο Ν.4485/2017 για την ανώτατη εκπαίδευση, όπου προβλέπονται ακαδημαϊκοί κανόνες για τις μεταπτυχιακές σπουδές και ευνοούνται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», ενώ καλείται η διοίκηση του πανεπιστημίου «να προβεί σε συνέργειες με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενδυναμώνοντας την έρευνα, εμπνέοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της περιφέρειάς μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter