Αντιδράσεις από το τμήμα Νομικής του ΑΠΘ στο νόμο Κεραμέως για την εξίσωση πτυχίων

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Νομικής του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα κατά του νόμου Κεραμέως, με τον οποίον εξισώνονται οι τίτλοι σπουδών των κολεγίων με εκείνους των ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρονται τα εξής, σχετικά με τον νόμο που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των ΑΕΙ: «Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή με την οποία οι τίτλοι σπουδών των κολεγίων αναγνωρίζονται ως ισότιμοι με εκείνους των ΑΕΙ (άρθρο 50 ν. 4653/2020), διαπιστώνει ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση προς τη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς εξομοιώνει προδήλως ανόμοιες καταστάσεις.

Θεωρεί επιπλέον ότι, στο μέτρο που τα κολέγια δεν υπόκεινται στις αυτές προϋποθέσεις ελέγχου και αξιολόγησης με τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, η συγκεκριμένη εξομοίωση παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της αξιοκρατίας.

Αμφότερες οι αρχές αυτές είναι θεμελιώδεις για την ορθή λειτουργία του κράτους δικαίου, και ιδιαίτερα στο πεδίο της εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.