Αντιδράσεις για τη στάση του πρωθυπουργού: Ο Λαβρόφ μπήκε σε καραντίνα, ο Μητσοτάκης όχι

Αντιδράσεις για τη στάση του πρωθυπουργού: Ο Λαβρόφ μπήκε σε καραντίνα, ο Μητσοτάκης όχι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού αλλά ουδέποτε μπήκε σε καραντίνα.

Ειδικότερα, το ΑΚΚΕΛ, σε ανακοίνωσή του καυτηριάζει τη στάση του πρωθυπουργού, αναφερόμενο στην αντίστοιχη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ που τέθηκε σε καραντίνα επειδή συναντήθηκε με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

«Το ΑΚΚΕΛ εντοπίζει και δημοσιοποιεί ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που ξεκίνησε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορά την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ, είναι σε καραντίνα διότι συναντήθηκε με άτομο που βρέθηκε να έχει κορονοϊό και ότι το πρόγραμμα των συναντήσεών του στα Βαλκάνια τροποποιείται.

Η συνάντηση με τον Λαβρώφ έγινε στις 26 Οκτωβρίου ενώ ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης μία ημέρα πριν, στις 25 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι έχει κορονοϊό. Μητσοτάκης και Κελέτσης είχαν συναντηθεί στην Σαμοθράκη στις 17 Οκτωβρίου και όπως βλέπετε δεν φορούσαν μάσκες που τόσο λυσσασμένα προπαγανδίζουν και κόβουν πρόστιμα. «Δάσκαλε που δίδασκες!». Γιατί κ. Μητσοτάκη δεν διοικείτε με το παράδειγμα;», αναφέρει το ΑΚΚΕΛ.

«Ο Μητσοτάκης γιατί δεν μπήκε αμέσως σε καραντίνα, αφού είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με τις διατάξεις που ο ίδιος προώθησε και ψήφισε μαζί με το κόμμα του και μοιράζει πρόστιμα από ΄δω και από ΄κει;» αναφέρει.

«Ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μπήκε σε καραντίνα λόγω της επαφής που είχε με τον βουλευτή Κελέτση που βρέθηκε να έχει κορονοϊό. Συγκεκριμένα έγραψε «έχω τεθεί σε προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ γιατί ήμουν επαφή του βουλευτή που νόσησε». Γιατί ο Λοβέρδος τέθηκε σε προληπτική καραντίνα και ο ΕΟΔΥ δεν ακούμπησε τον Μητσοτάκη και επέτρεψε να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε να έχει κορονοϊό; Με την Κεραμέως, που έχει επίσης κορονοϊό, συναντήθηκε ο Μητσοτάκης μετά τις 17 Οκτωβρίου;

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν τέθηκε ΑΜΕΣΩΣ σε προληπτική καραντίνα και δεν ακυρώθηκε η συνάντησή του με τον Λαβρώφ, αφού έτσι κι αλλιώς θα συναντούσε τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, προφανώς επιφέρει ποινικές ευθύνες τόσο στον Μητσοτάκη όσο και στον ΕΟΔΥ και κάθε άλλο υπεύθυνο», προσθέτει.

«Ο Μητσοτάκης, αν πράγματι ο νόμος ισχύει για όλους και αν όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, φλερτάρει με πολυετή κάθειρξη. Μήπως ήξερε ότι η χρήση της μάσκας είναι άχρηστη ή ακόμη ότι ο κορονοϊός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο λένε οι κυβερνητικοί «ειδικοί επιστήμονες»;

Ότι και να ισχύει πάντως, το ΑΚΚΕΛ θα θέσει τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ο ίδιος έχει βάλει για τους άλλους και θα υποβάλει μήνυση εναντίον του. Διοικείν δια του Παραδείγματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter