Αντιδράσεις στη Βρετανία για τη «δημοσία δαπάνη» χρήση ελικοπτέρου από το Ρίσι Σούνακ

Αντιδράσεις στη Βρετανία για τη «δημοσία δαπάνη» χρήση ελικοπτέρου από το Ρίσι Σούνακ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ πέταξε στα νότια της χώρας και επέστρεψε με ελικόπτερο το πρωί της Τρίτης, στο τελευταίο παράδειγμα της αγάπης του για τα αεροπορικά ταξίδια μικρής απόστασης.

Ακριβά γούστα

Καθώς προσπαθούσε να επανέλθει μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, ο Σούνακ επισκέφτηκε ένα φαρμακείο στο Σαουθάμπτον για να ανακοινώσει τα σχέδια της κυβέρνησης ώστε να μπορούν να παρέχουν οι φαρμακοποιοί συνταγές για εκατομμύρια ασθενείς στην Αγγλία, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν γιατρό.

Ωστόσο, αντί να πάρει το τρένο για ένα ταξίδι -μετ’ επιστροφής- 160 μιλίων, το οποίο θα χρειαζόταν μία ώρα και 15 λεπτά και κόστιζε περίπου £30 μετ’ επιστροφής, επέλεξε να ταξιδέψει αεροπορικώς. Η αντίστοιχη ιδιωτική πτήση θα κόστιζε περίπου £6.000 με επιστροφή…

Το κόστος της πτήσης με ελικόπτερο προς την πόλη-λιμάνι, κατά πάσα βεβαιότητα  πληρώθηκε με λεφτά φορολογουμένων. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι ταξιδιωτικές του ρυθμίσεις έκαναν «πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου του».

Πρωθυπουργός των λίγων

Αλλά το ταξίδι με ελικόπτερο είναι πιθανό να εντείνει την αντίληψη του κοινού ότι ο Σούνακ, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 730 εκατομμυρίων λιρών, δεν έχει καμία επαφή με τις καθημερινές ανησυχίες.

Ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους στο Σαουθάμπτον ότι οι τοπικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας –κατά τις οποίες το Συντηρητικό κόμμα έχασε περισσότερες από 1.000 έδρες στα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα, χειρότερη επίδοση από τις χαμηλότερες προσδοκίες τους– ήταν «προφανώς απογοητευτικές», αλλά επέμεινε ότι οι προτεραιότητές του ήταν κατάλληλες για τη χώρα.

Τους τελευταίους μήνες, ο Σούνακ πραγματοποίησε πολλά ταξίδια με ελικόπτερο στην εκλογική του περιφέρεια στο Βόρειο Γιόρκσιρ, αν και αυτά χρηματοδοτήθηκαν ιδιωτικά. Το Φεβρουάριο, επέστρεψε στο Λονδίνο από το Ντόρσετ με ελικόπτερο και στη συνέχεια πέταξε στην Κορνουάλη το επόμενο πρωί για μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter