Αντιδράσεις στο Άγιο Όρος για τις δηλώσεις του μοναχού Νικόδημου

Αντιδράσεις στο Άγιο Όρος για τις δηλώσεις του μοναχού Νικόδημου

Αντιδράσεις όπως φαίνεται προκάλεσαν οι δηλώσεις του μοναχού Νικόδημου, επικεφαλής της επιτροπής της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους που επισκέφτηκε πρόσφατα τους υπουργούς Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με το «Βήμα Ορδοθοξίας» το Άγιο Όρος είναι ανάστατο και αγιορείτες ζητούν από τον μοναχό Νικόδημο να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ή να συγκληθεί η Ιερά Κοινότητα!

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψη της επιτροπής στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη ο επικεφαλής μοναχός Νικόδημος Λαυριώτης προέβη σε ανεπίτρεπτες δηλώσεις απαξίωσης της προηγούμενης κυβέρνησης, «καλοπιάνοντας» την νυν κυβέρνηση, παραβαίνοντας κάθε διάκριση ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης: Οι «ευλογημένες» μπίζνες του Άδωνη

Μεταξύ αυτών είχε πει πως «τώρα έχουμε πρωθυπουργό» και «αφού ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό, ανέτειλε και για το Άγιο Όρος», αρνούμενος να σεβαστεί τους θεσμικούς ρόλους.

Όπως αναφέρεται αγιορείτες μίλησαν στο «Βήμα Ορθοδοξίας» και έκαναν λόγο για απρεπείς δηλώσεις που δεν τους εκφράζουν, ενώ σημειώνεται πως αναμένεται να αντιδράσουν εάν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας δεν ανασκευάσει τα όσα δήλωσε για τα περί πρωθυπουργών.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα: «Κάποιοι εκεί στον Άθωνα έχουν ισοπεδώσει κάθε ερμηνεία του θεσμικού ρόλου της Ιεράς Κοινότητας προχωρώντας σε άστοχες κινήσεις και δηλώσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Το Αγιο Ορος δεν ανήκει σε κανένα υπηρέτη του. Έφορος του Αγίου Όρους είναι η Θεοτόκος.»

Προσθέτει μάλιστα:

«Αναρωτιέται κανείς! Πως ένας -δυο συγκεκριμένοι μοναχοί στο Αγιο Ορος έχουν αυτή την υπερ-εξουσία και μιλούν στο όνομα του Όρους περί πρωθυπουργών ενώ η Κοινότητα έχει άγνοια;»

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις Νικόδημου, προκάλεσαν και την αντίδραση του τέως υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου επί Θρησκευτικών Θεμάτων, Μάρκου Μπόλαρη.

Πηγή: www.vimaorthodoxias.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter