Αντιδράσεις των Κρητικών για τα διόδια στο νέο ΒΟΑΚ

Αντιδράσεις των Κρητικών για τα διόδια στο νέο ΒΟΑΚ

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους Κρητικούς η δήλωση του Πρωθυπουργού πως ο νέος ΒΟΑΚ θα πραγματοποιηθεί, μεν, με διόδια, δε.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους δημάρχους του νομού και τους υπουργούς και υφυπουργούς, κ.κ. Καραμανλή, Διγαλάκη, Κεφαλογιάννη και Αυγενάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, με αφορμή τη θεμελίωση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Όπως αναφέρουν κάτοικοι και επισκέπτες της Κρήτης, σε σχόλια τους στη σελίδα του neakriti.gr στο Facebook, «δεν γίνεται να έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα, να πληρώνουμε αεροπλάνα και καράβια και από πάνω να πληρώνουμε και διόδια», ενώ πολλοί από αυτούς σχολιάζουν πως τα διόδια δεν είναι μονόδρομος για το συγκεκριμένο έργο, καθώς «ήδη πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και φόρους». Κάποιοι, βέβαια, σχολιάζουν και το σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ο οποίος – όπως λένε – δεν είχε πρόβλεψη για διόδια.

Πάντως, υπάρχει και η άλλη άποψη… Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει χρήστης του Facebook: «Αν γίνει ένας σωστός δρόμος, τα χρήματα για τα διόδια τα γλιτώνεις σε φθορές και καύσιμα, χώρια από την ασφάλεια». Ενώ, και άλλοι χρήστες θέτουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια που θα έχει ο νέος ΒΟΑΚ, «κι ας πληρώνουμε διόδια», προκειμένου να μη “χαθούν” άλλοι άνθρωποι στην άσφαλτο. Πολλοί είναι και οι χρήστες οι οποίοι συγκρίνουν τις υποδομές που έχουν δρόμοι της υπόλοιπης χώρας – και οι οποίοι έχουν διόδια – με τις υφιστάμενες δομές που υπάρχουν στην Κρήτη.

Βεβαία, υπάρχουν και οι… μέσες λύσεις. Πολλοί χρήστες δε διαφωνούν με την ιδέα των διοδίων, αρκεί να υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές δίοδοι, για όσους θέλουν να τα αποφύγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter