Αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Την πλήρη αντίθεση τους στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  εκφράζουν γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ και προχωρούν σε στάση εργασίας  αύριο Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας 11:00 με 3:00, απορρίπτοντας στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και Π.Φ.Υ., με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της.

Στάση εργασίας κήρυξε και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει οτι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και καθιερώνει τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία με πληρωμή.

«Εμείς οι Υγειονομικοί δεν θέλουμε τα λεφτά των ασθενών αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Νεοδιόριστος Υγειονομικός λαμβάνει μισθό κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.  Η Κυβέρνηση δεν έβαλε «μυαλό» με τους σχεδόν 30.0000 νεκρούς της πανδημίας και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος παρότι οι ιδιώτες δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία και αύξησαν τα κέρδη με τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης. Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter