"Θα προσβάλεται κάθε άδεια στα δικαστήρια"

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο άνοιγμα του επαγγέλματος - Θα καταθέσουν αίτηση ακύρωσης της χθεσινής απόφασης του Ε' τμήματος του ΣτΕ

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος "έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο». Όσον αφορά δε, την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνει πως "πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας".

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, όπου «θα κριθεί πια στην ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του προεδρικού διατάγματος, και η μη συμβατότητά του με το ενωσιακό κεκτημένο». 

"Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους, και ιδίως από τους διαφόρους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες", σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Ο πρόεδρος δε, του συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.