Αντιεμβολιαστής έμεινε 18 ημέρες διασωληνωμένος με covid και τώρα μετανιώνει για όσα έλεγε: «Ίσως πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου»

Αντιεμβολιαστής έμεινε 18 ημέρες διασωληνωμένος με covid και τώρα μετανιώνει για όσα έλεγε: «Ίσως πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου»

Μετανιωμένος για τα όσα έλεγε πριν νοσήσει και ο ίδιος με κορονοϊό δηλώνει πρώην αντιεμβολιαστής ο οποίος παρέμεινε διασωληνωμένος 18 μέρες στη ΜΕΘ.

«Βασικά ήμουν ανεμβολίαστος. Ήμουν αρνητής του εμβολίου» είπε στο Live News του Mega ο Νικόλας Αρμανίδης, που πριν νοσήσει με Covid-19 δεν πίστευε στον κορονοϊό. O 50χρονος μίλησε μέσα από το κέντρο αποκατάστασης, εκεί όπου πέρασε Χριστούγεννα και θα περάσει ακόμη έναν ολόκληρο μήνα.

«Εγώ πώς επέζησα είναι ένα θαύμα από τον Θεό» επισημαίνει.

«Δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτε. Ξαφνικά έρχεται, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου και πλέον είναι αργά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

Τι κι αν ο ίδιος ένιωθε καλά, οι ακτινογραφίες του έδειχναν τη ζημιά που είχε προκαλέσει ο ιός στα πνευμόνια του. Οι γιατροί στο Μαμάτσειο Κοζάνης τον είχαν προετοιμάσει για τα χειρότερα.

«Έχεις πιθανότητα 1% για ζωή, δεν έχεις παραπάνω. Δηλαδή αν βλέπατε τις ακτινογραφίες του θώρακός μου θα νομίζατε ότι ήμουν 150 χρόνια καπνιστής».

Ο 50χρονος Νικόλας διασωληνώνεται και τότε αναλαμβάνει ο θεράπων γιατρός του Κωνσταντίνος Στόκκος που όπως λέει, του έσωσε τη ζωή: «Του έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Μεγάλη ευγνωμοσύνη».

Ο ίδιος περιγράφει την στιγμή που κατάφεραν να τον ξυπνήσουν: «Μόλις συνήλθε σήκωσε τα χέρια του και μας λέει σας ευχαριστώ. Πόση παραπληροφόρηση υπάρχει στο ίντερνετ. Δε ήθελα να εμβολιαστώ. Μόνος του τα έλεγε σαν να ήθελε να τα βγάλει από μέσα του», λέει ο κ. Στόκκος.

«Ίσως πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου»

Ο 50χρονος, παραδέχεται πως δεν ήταν απλά ανεμβολίαστος αλλά και αντιεμβολιαστής, με τη σελίδα του στο Facebook να κατακλύζεται από δεκάδες αναρτήσεις κατά του εμβολίου. «Έτυχε να είμαι αρνητής. Να ασπάζομαι τις προτροπές των ιερέων. Να ακούω τα fake news τα οποία ήταν όλα μια τεράστια απάτη».

Μια πλάνη στην οποία είχε πέσει και ο ίδιος, με τη μία ανάρτηση συνωμοσίας να διαδέχεται την άλλη. «Είναι όλα ψέματα και θέλω να ζητήσω συγγνώμη κυρίως στον Θεό γιατί ίσως με τις απόψεις μου και τις τοποθετήσεις μου πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου. Ίσως κάποιοι άνθρωποι να υποφέρουν εξαιτίας μου αυτήν την στιγμή».

Σχεδόν δύο μήνες έχει ν’ αγκαλιάσει τα τρία μικρά παιδιά του, με την τελευταία εικόνα που έχει να είναι μέσα από ένα τζάμι την ημέρα της αποσωλήνωσης. «Έβλεπα τους ανθρώπους μου απέναντι μου σε ένα τζάμι και είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς. Κλαίγανε». Το στάδιο της αποκατάστασης είναι χρονοβόρο και επίπονο με τον πρώτο καιρό να μην μπορεί καν να κουνήσει τα χέρια του.

«Σαν χελιδόνι που δεν έχει ξαναβγεί από τη φωλιά του. Δεν μπορούσα να σηκώσω όχι το σώμα μου. Ούτε ένα ποτήρι νερό». Σήμερα ξεκίνησε να περπατά αλλά χρειάζεται τουλάχιστον 1 μήνα αποθεραπείας για να επανέλθει πλήρως. Μέσα από το κέντρο αποκατάστασης όπου περνάει τις γιορτές στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους όσοι, σαν κι αυτόν, πίστευαν πως με το να εμβολιαστούν αντιβαίνουν στην πίστη τους.

«Ας κάνουν την προσευχή και να έχουν το λαδάκι τους αλλά ας κάνουν και το εμβόλιο. Ας κάνουν το εμβόλιο, ας ακούσουν πρώτα τους επιστήμονες και μετά ας γίνει ό,τι θέλουν. Συν Θεώ να τα κάνουν όλα».

https://www.youtube.com/watch?v=fo0d1e830cM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter