Αντιφασιστικές συναυλίες και διαδηλώσεις με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»

Αντιφασιστικές συναυλίες και διαδηλώσεις με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»

Μεγάλες κινητοποιήσεις ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της μέρας αντιφασιστικής δράσης, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αντιφασιστική συναυλία, με σύνθημα «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (7.10.2021) στο Σύνταγμα. Η μεγάλη μουσική εκδήλωση στέλνει μήνυμα για την ενίσχυση του αγώνα κατά του φασισμού ενώ αποτελεί και μαχητική απάντηση στις επιθέσεις φασιστικών ομάδων, τις τελευταίες ημέρες, σε σχολεία και γειτονιές. Στη συναυλία στο Σύνταγμα θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν δεκαπέντε καλλιτέχνες και συγκροτήματα: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας, Υπεραστικοί, Κίτρινα Ποδήλατα, Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Ποτ Πουρί, Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek, DemonFox.

Την πρωτοβουλία για τη συναυλία είχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλάβικων Σπουδών, Τούρκικων Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα όπως επίσης δεκάδες σωματεία εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστικοί συνδικαλιστικοί φορείς που οργανώνουν συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα μετέχουν στη συναυλία.

Παράλληλα, ο «Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, Καμπάνια δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή!» οργανώνει στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή. Όπως σημειώνουν, στηρίζουν και συμμετέχουν στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας.

Το ίδιο απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!» οργανώνεται από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου (6 μμ) και μια ώρα μετά (7 μ.μ.) αντιφασιστική συναυλία στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Εκδηλώσεις κατά του εφησυχασμού, με κάλεσμα για συνέχιση της αντιφασιστικής πάλης, οργανώνονται επίσης στην Πάτρα, τη Λάrισα, τα Γιάννενα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Χανιά, τη Δράμα, τη Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα και αλλού.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter