Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο Αθήνας

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο Αθήνας

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση, είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Διοργανώνεται από συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ρηγίλλης και πριν από λίγο ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Λόγω της κινητοποίησης παρατηρούνται ν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή τους οι διαδηλωτές αναφέρουν:

«Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια οργανώνει μια φασιστοσύναξη εμπνευσμένη από τις «καλύτερες» παραδόσεις του δωσιλογικού και αργότερα του χουντικού κινήματος προσπαθώντας βεβαίως να καπηλευθεί την συναισθηματική φόρτιση που είχε προκαλέσει τότε ο χαμός των τριών πιλότων. Αυτή η θλιβερή ωστόσο παράδοση έλαβε τέλος πέρυσι χάρη στη δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από την επιτυχημένη κινητοποίηση μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώθηκε.

Φέτος προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω διαδηλώνουμε στην Πλ. Ρηγίλλης , δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πόλεμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια. Μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Σε μια περίοδο που η ΧΑ επιχειρεί να ξαναδείξει το εγκληματικό της πρόσωπο (Πέραμα) και η κυβέρνηση τελείως απροκάλυπτα την υποθάλπει και ξεπλένει τη δράση της (Καστελόριζο), το Αντιφασιστικό κίνημα καταφέρνει νίκες και αναγκάζει τη ΧΑ να οπισθοχωρεί. Όπως και πέρυσι εγκαταλείπει την Πλ. Ρηγίλλης και προγραμματίζει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της στη Μεσογείων. Της ευχόμαστε να είναι το ίδιο θλιβερή με πέρσι”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter