Αντιφασιστική συναυλία στην Ηλιούπολη για το “Συνεργείο”

Αντιφασιστική συναυλία στην Ηλιούπολη για το “Συνεργείο”

Είναι μια συναυλία που εκπέμπει την αισιοδοξία του αγώνα κατά του φασισμού και στέλνει το μήνυμα ότι η πάλη κατά της μισαλλοδοξίας δεν σταματά.

Πραγματοποιείται στην Ηλιούπολη, έξι χρόνια από την επίθεση ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο”. Πριν από λίγες ημέρες, εκδόθηκε για την υπόθεση αυτή ομόφωνη δικαστική απόφαση καταδίκης του Ι. Λαγού (πρώην βουλευτής, τώρα ευρωβουλευτής), του Ν. Μίχου (πρώην βουλευτής), και άλλων πέντε Χρυσαυγιτών.

«Η καταδικαστική απόφαση για την επίθεση στον τότε Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια νίκη. Όμως ο αντιφασιστικός αγώνας είναι διαρκής και συνεχίζεται. Σας καλούμε όλες και όλους να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα μέσα και από την δική μας γειτονιά», λένε οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» που διοργανώνουν αντιφασιστική συναυλία στην Ηλιούπολη, στις οκτώ η ώρα το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην αντιφασιστική συναυλία μετέχουν οι Petros Theotokatos, Αλέξανδρος Κοντογεώργος Dorian Gray, Playground the band , Μπεκιάρης Γιώργος, Νίκος Βλάχος, Ιωάννα Σαμπαϊντά, Soulnek, Οξύνους, Dj Micro. Special Guests: Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ.

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του “Συνεργείου” Δημήτρης Ζώτος και Θανάσης Καμπαγιάννης , μετά τη δικαστική απόφαση, είχαν επισημάνει μεταξύ άλλων : «(…)Η απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στέλνει στην κοινωνία σήμα καταδίκης της βίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δίνει όμως κι ένα σημαντικό όπλο στη δικαστική σύνθεση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς το modus operandi της επίθεσης στο Συνεργείο είναι ταυτόσημο με τις επιθέσεις που αυτό συνεκδικάζει. Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, που συμμετείχε εν είδει προθέρμανσης στην επιδρομή στο Συνεργείο τον Ιούλιο, τέλεσε, δύο μήνες μετά, την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, με συμμετοχή ακόμα και ίδιων φυσικών προσώπων (…)».

Η συναυλία που οργανώνει η δημοτική παράταξη “Συνεργοί με την Ηλιουπολη” θα δοθεί στην Πλατεία ΙΚΑ Ηλιούπολης (πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού) με ελεύθερη είσοδο. Η όποια οικονομική συνεισφορά είναι εθελοντική και θα διατεθεί για τα έξοδα της δίκης του “Συνεργείου”.                                                                                                                                     

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter