Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στον Ασπρόπυργο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στον Ασπρόπυργο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο, διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σήμερα στις 7 μ.μ. και καλεί το λαό της Αττικής να συμμετάσχει.

Στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις που δέχονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο, από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών, οι μετανάστες-εργάτες γης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά

Να διαλυθεί η φασιστική συμμορία

ΟΧΙ στην κάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛΑΣ

Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

Οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπροπύργου-Γκορυτσάς με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών.

Οργανωμένη συμμορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίζει καλά και το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επιτίθενται ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Επιθέσεις έφτασαν να γίνονται μέχρι και μέσα στα χωράφια εν ώρα εργασίας.

Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύματα. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία – ορμητήριο στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι τώρα η Αστυνομία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυμάτων. Επίσης, σε καμία από τις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα θύματα, η Αστυνομία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο και τις καταγράφει ως ληστείες!

Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι μια περιοχή γεμάτη βιομηχανίες. Το «ατύχημα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και Πακιστανούς να χαροπαλεύουν, έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκμετάλλευση και τη μαύρη εργασία στην περιοχή.

Η Γκορυτσά είναι περιοχή µε κόσμο που μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόμη και για τα σπίτια των κατοίκων έχουν επιβληθεί βαριά πρόστιμα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους του Ασπροπύργου-Γκορυτσάς βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα και δράση της Χρυσής Αυγής.

Με τη μαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα, ντόπιων και μεταναστών, οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στη μαύρη εργασία, στον ρατσισμό και στον φασισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου, στον Ασπρόπυργο.

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter