Αντιφατικά μηνύματα Πλεύρη για την κατάσταση στο ΕΣΥ μετά τις αναστολές – «Δεν περισσεύει κανείς» ξεκαθάρισε ο Πολάκης

Αντιφατικά μηνύματα Πλεύρη για την κατάσταση στο ΕΣΥ μετά τις αναστολές – «Δεν περισσεύει κανείς» ξεκαθάρισε ο Πολάκης

Αλγεινές εντυπώσεις άφησε η πρώτη τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο Κοινοβούλιο με την ιδιότητα του υπουργού Υγείας, καθώς παρείχε αντικρουόμενα μηνύματα για την κατάσταση που θα επικρατήσει στο ΕΣΥ εξαιτίας των χιλιάδων αναστολών εργασίας σε υγειονομικούς και δεν απέφυγε την παγίδα του ψεύδους όταν κλήθηκε να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη.

Ενώ ο Θ. Πλεύρης χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ μετά την επιβολή υποχρεωτικής αργίας σε 6.412 υγειονομικούς και 500 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, κατέληξε να τονίζει πως «αν η τροπολογία δεν ψηφιστεί, θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΥ». Πρόκειται για την τροπολογία που (ξανά) ανοίγει την πόρτα του ΕΣΥ σε εργολάβους και ιδιωτικά διαγνωστήρια, με τον υπουργό να επιβεβαιώνει ότι τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγείας, αλλά να αρνείται πως η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί «Δούρειο Ίππο».

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό έγγραφο: Ή προσλήψεις ή μείωση εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων, ξεκαθαρίζει ο διοικητής στο Θριάσιο

Ανακοίνωσε δε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα επιστροφής στο ΕΣΥ σε όσους υγειονομικούς ολοκληρώσουν την πρώτη δόση εμβολιασμού. Επίσης, ανέφερε πως ούτε οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους, γνωστοποιώντας πως βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα οι συνέπειες που θα έχουν. «Δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί και δεν μπορεί να βλέπει ασθενείς διότι δεν πρέπει να θέτει τους άλλους σε κίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνατε καλό ξεκίνημα»

Για αποτυχημένη απόπειρα του νέου υπουργού Υγείας να «χρυσώσει το χάπι» έκανε λόγο αμέσως μετά ο Π. Πολάκης, τονίζοντας προς τον Θ. Πλεύρη: «Δεν κάνατε καλό ξεκίνημα». Ο αν. τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως η μετάλλαξη MU –που παρουσιάστηκε στη Λατινική Αμερική και ανησυχεί τον ΠΟΥ λόγω της ανθεκτικότητάς της έναντι των εμβολίων- θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστήσει εφάμιλλη την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με αυτήν του Ισραήλ, όπου τη Δευτέρα τα κρούσματα ανήλθαν σε 16.800.

«Μην μου κουνάτε το δάχτυλο γιατί θα σας θυμίσω τις σας έκανε το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο)», ήταν η ακριαία απάντηση του πρώην αν. υπουργού Υγείας προς τον Θ. Πλεύρη όταν ο τελευταίος εξέφρασε την ένστασή του στη φράση του κ. Πολάκη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει τον εμβολιασμό».

Υπογράμμισε ότι από το ΕΣΥ «δεν περισσεύει κανείς», αποκαλώντας μόνιμο το σχέδιο του κ. Πλεύρη για εισχώρηση των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Δεν είναι προσωρινό, είναι νόμιμο. Αλλά δεν θα είστε μόνιμοι εσείς και για αυτό δεν θα γίνει…», ήταν τα λόγια του. Επιπλέον, ο Π. Πολάκης στηλίτευσε το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία και επανέλαβε το αίτημα να προμηθευτούν τα νοσοκομεία μονοκλωνικά αντισώματα.

Ψεύδη Πλεύρη

Ο Θ. Πλεύρης αμφισβήτησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως ο βουλευτής που ανέλαβε να του απαντήσει έχει ταχθεί κατά των εμβολίων και παραμένει ανεμβολίαστος.

Παράλληλα, ο υπουργός συνελήφθη ψευδόμενος, αφού έκανε πως δεν κατάλαβε ότι ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στη μετάλλαξη MU, αλλά στη μετάλλαξη «Δέλτα», κάνοντας λόγο για «αντεπιστημονικές θεωρίες». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter