Αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων στέλνουν σε απολογία δύο μέλη του «Ρουβίκωνα» για τη δολοφονία Χαμπίμπι στα Εξάρχεια

Αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων στέλνουν σε απολογία δύο μέλη του «Ρουβίκωνα» για τη δολοφονία Χαμπίμπι στα Εξάρχεια

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», καθώς κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία, για την υπόθεση της δολοφονίας του Αιγυπτίου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού και ως  «Χαμπίμπι», πριν από τέσσερα χρόνια στις 7 Ιουνίου του 2016 στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους.

Η δίωξη σε βάρος των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα, ασκήθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο και πρόκειται για δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», η οποία βασίζεται σε αμφιλεγόμενες καταθέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις. 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καλαϊτζίδης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, επειδή έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και ειδικά κατά του Χαμπίμπι μετά από επίθεση με μαχαίρι που είχαν δεχτεί παρέα αναρχικών – ανάμεσά τους και ο Γ. Καλαϊτζίδης- από το θύμα και όσους ήταν μαζί του.

Μάλιστα σε μία από τις καταθέσεις που έχουν γίνει στην ΕΛΑΣ τον παρουσιάζουν ως… «Ράμπο»  να βγαίνει από το κοινωνικό στέκι Κ* ΒΟΞ κρατώντας ένα αυτόματο όπλο τύπου ΟΥΖΙ και έχοντας περασμένες σφαίρες πάνω του. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο μάρτυρας που καταγγέλλει το γεγονός, δηλώνει ότι το παρακολούθησε να συμβαίνει πράγμα αδύνατο αν λάβουμε υπόψη μας τον τόπο που είχε δηλώσει ότι βρίσκεται, αφού το μέρος που ισχυρίζεται πως ήταν δεν έχει οπτική επαφή με το Κ* ΒΟΞ. 

Ο Νίκος Ματαράγκας κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός, αφού τέσσερις μήνες μετά, εμφανίστηκαν δύο αντιφατικές καταθέσεις, στη μία, μία γυναίκα από το στενό περιβάλλον του Χαμπίμπι κατέθεσε πως ένας άνδρας με το όνομα «Ανουρ» ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και δίπλα στον Χαμπίμπι εκείνη την ημέρα, της εκμυστηρεύτηκε ότι αναγνώρισε τον Ματαράγκα ως συνοδηγό στη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες, ωστόσο όταν η ΕΛΑΣ εντόπισε τον εν λόγω αυτόπτη, ο ίδιος αρνήθηκε τους παραπάνω ισχυρισμούς και δεν αναγνώρισε το μέλος του Ρουβίκωνα. 

Παράλληλα για την υπόθεση υπάρχει σωρεία καταθέσεων, στις οποίες τονίζεται ότι ο Χαμπίμπι ήταν νευρικός είχε αρκετούς εχθρούς, τσακωνόταν εύκολα και πολλοί τον φοβόντουσαν. 

Μόνο μία κατάθεση αναφέρει ότι η μηχανή με τους δράστες κινήθηκε από την οδό Δερβενίων στην Εμμ. Μπενάκη, από άτομο από το στενό περιβάλλον του θύματος, χρήστη και ανήλικο την εποχή της δολοφονίας πράγματα που συμβάλλουν στην εξάρτησή του από τον Χαμπίμπι, ενώ οι περιγραφές όλων των λοιπών μαρτύρων συμπεριλαμβανομένου και του «Ανούρ» είναι εντελώς διαφορετικές. 

Οι καταθέσεις που φαίνεται να αναγνωρίζουν τους δύο κατηγορούμενους πέφτουν σε αντιφάσεις ενώ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και εκδικητικές εναντίον των αντιδρώντων στο καθεστώς της οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια. 

Οι δύο κατηγορούμενοι, από την πρώτη στιγμή αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν δημοσιεύσει αρκετά σχετικά κείμενα στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας κάνοντας λόγο για «κρατική σκευωρία» εναντίον τους. 

Η συνήγορός τους Άννυ Παπαρούσου απέδωσε τη δίωξη στην προσπάθεια να πληγεί η ηθική υπόσταση και η πολιτική ταυτότητά των δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ευθύνη για τη δολοφονία του Χαμπίμπι είχαν αναλάβει οι «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», μια οργάνωση που έκανε τότε την πρώτη και μοναδική εμφάνισή της.

Αναφερόμενος στις αμφιλεγόμενες καταθέσεις, σε κείμενό του, ο Νίκος Ματαράγκας λέει πως «είναι ταυτόχρονα καθαρά στοχευμένες αφηγήσεις ώστε να χτυπήσουν ένα κομμάτι του κινήματος, να το απενεργοποιήσουν, να μπούμε σε δικαστική ομηρία, ώστε να φανεί ότι το κράτος είναι εδώ και μη δυνάμενο να κατηγορήσει τις εκατοντάδες που συμμετείχαν στον αγώνα αυτό, κατηγορεί 2 εξ’ αυτών, με στημένες καταθέσεις, δίνοντας στίγμα δύναμης, αλλά ταυτόχρονα αλαζονείας.

Είναι το επόμενο βήμα, του κρατικού μηχανισμού, μια συνεχόμενη προσπάθεια να τελειώνει με εμάς σε ατομικό επίπεδο και πιθανόν σε συλλογικό, με την πολιτική οργάνωση του Ρουβίκωνα, όντας και οι 2 κατηγορούμενοι μέλη του, είτε με μια αναβάθμιση των κατηγοριών, είτε με μια καφκικού τύπου δικογραφία, που θα είναι συλλογική για τα μέλη της οργάνωσης.

Είναι η συνέχεια μια σειράς κατασταλτικών ενεργειών, των αστυνομικών αρχών κατά κύριο λόγο, σε συνεργασία με πολιτικά κέντρα, να χτυπήσουν το κίνημα και τις δομές του.

Έτσι σε συνέχεια των παραπάνω, ανασύρουν δικογραφία 4 ετών και με πείσμα προσπαθούν εν μέσω ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με εργασιακά δικαιώματα να καταστρατηγούνται , να μας “αφοπλίσουν”, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο».

Η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «αιώνιος εχθρός» της κυβέρνησης της ΝΔ αφού έχει εδώ και χρόνια αυτοαναχθεί πολέμιός της, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και άλλα μέλη της να λένε χαρακτηριστικά «Θα τελειώσουμε τον Ρουβίκωνα».

Κάλεσμα συμπαράστασης Ρουβίκωνα

«Για την κρατική σκευωρία εναντίον μελών μας

Την Παρασκευή 26 Ιούνη, οι σύντροφοι και μέλη του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας, καλούνται να απολογηθούν, στον 2ο τακτικό ανακριτή για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία, που αφορά την εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών πριν 4 χρόνια…

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 09:30, ΚΤΙΡΙΟ 9»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter