Αντιγριπικός εμβολιασμός: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σε ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό προχώρησε τη Δευτέρα το _x000D_
Υπουργείο Υγείας, πρώτη μέρα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε οτι φέτος «με την πρωτοβουλία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα έχουμε ισχυρά δεδομένα για το ποσοστό του εμβολιασμού που γίνεται στη χώρα μας και εξέφρασε την ευχή, φέτος οι επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν σε ποσοστό που θα ξεπερνά το 75%».

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμου των παιδιών. «Θα ήθελα ως παιδίατρος να αναφερθώ και στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της γρίπης για τα παιδιά, για τα οποία υπάρχει μία σχετική σύγχυση λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων των διαφόρων επιστημονικών φορέων.Και για τα παιδιά ισχύουν οι ίδιες συστάσεις. Εμβολιάζονται τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και εμβολιάζονται και παιδιά υγιή, όταν στο περιβάλλον τους υπάρχει ένα μωρό λίγων μηνών, κάτω των 6 μηνών, ή άλλο άτομο το οποίο είναι ευάλωτο αλλά δεν μπορεί να εμβολιαστεί».

Η ίδια διευκρίνισε οτι «ο εμβολιασμός για τη γρίπη δεν προστατεύει για τη λοίμωξη από τον Covid, διότι είναι μία λαθεμένη αντίληψη η οποία κυκλοφορεί. Όπως και ο εμβολιασμός της γρίπης για τα παιδιά προστατεύει από μία συγκεκριμένη ίωση, τη γρίπη, όχι για όλες τις ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει για το 2020 συνολικά 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter