Αντικλεπτικά σε τρόφιμα στα βρετανικά σουπερμάρκετ μετά την κατακόρυφη αύξηση των κλοπών

Αντικλεπτικά σε τρόφιμα στα βρετανικά σουπερμάρκετ μετά την κατακόρυφη αύξηση των κλοπών

Eτικέτες ασφαλείας σε τρόφιμα, μεταξύ των οποίων σε τυριά και συσκευασμένα κρέατα, βάζουν τα σούπερμάρκετ στη Βρετανία εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κλοπών τον τελευταίο χρόνο την ώρα που η κρίση ακρίβειας ωθεί τους πιο ασθενείς οικονομικά πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμη και τα βασικά.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν εικόνες με συσκευασμένα κρέατα που έχουν πάνω τους αντικλεπτικά και «ψεύτικα» βάζα με καφέ στα ράφια των καταστηάτων.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής δημόσιας υπηρεσίας, οι κλοπές σε καταστήματα επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα. Τον Μάρτιο, οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, που ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση σχεδόν 31%.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε βία κατά των εργαζομένων στα καταστήματα, επομένως, παρόλο που αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, εάν το κατάστημα έχει πρόβλημα», δήλωσε αρμόδιος σε αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Οι τιμές των τροφίμων στη Βρετανία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών ελέω καλπάζωντος πληθωρισμού και κρίσης ακρίβειας που πλήττει ακραία τα λαϊκά στρώματα. Η αύξηση των μέσων τιμών σε βασικά προϊόντα για το 2023 ανήλθε σε 19% μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγή: Bloomberg, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter