Αντικυβερνητική μάχη του ΚΚΕ σε Βουλή, τοπικές κάλπες και στον δρόμο

Αντικυβερνητική μάχη του ΚΚΕ σε Βουλή, τοπικές κάλπες και στον δρόμο

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σταδιακά σε συντονισμένη επίθεση κατά των λαϊκών συμφερόντων, κρίνει το ΚΚΕ. Το προδιαγράφουν, κατά τον Περισσό, και οι προγραμματικές δηλώσεις που παρουσίασε στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής θητείας της ΝΔ. Ήδη αρχίζει και η εφαρμογή της «γαλάζιας» ατζέντας με την υλοποίηση των αντιλαϊκών όρων και προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ερχονται και νομοσχέδια για την περαιτέρω προώθηση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε διάφορους τομείς με αναδιαρθρώσεις στο κράτος υπέρ του κεφαλαίου. Από κοντά αναμένεται και ένταση της καταστολής.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ επιμένει ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει «καμιά αναμονή, καμιά ανοχή» στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά οι δυνάμεις του ΚΚΕ δεν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους στην Αττική και σε όλη τη χώρα . Βρέθηκαν στους δρόμους για την προστασία λαϊκών κατοικιών και μικρών καταστημάτων από πλειστηριασμούς, αλλά και για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των συνθηκών εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό, όπου καταστρατηγούνται δικαιώματα για εργασία με αξιοπρέπεια.

Τώρα, τα στελέχη του Περισσού ρίχνονται με μεγαλύτερη ένταση στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με τη βεβαιότητα ότι υπάρχει δυνατότητα να εκφραστεί πανελλαδικά μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών – λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (παράταξη που σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στηρίζει το ΚΚΕ) έχουν τεθεί επικεφαλής προσωπικότητες με αγωνιστική παρουσία. Υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική θα είναι και πάλι το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός ενώ στον Πειραιά ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, διαδέχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά την Διαμάντω Μανωλάκου η οποία εκλέχθηκε βουλευτής ΚΚΕ (Β’ Πειραιώς). O Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενώ στο δήμο Πατρέων, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και πάλι ο ιατρός Κώστας Πελετίδης. Ενδιαφέρον έχουν οι υποψηφιότητες και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, όπως στην Ικαρία που θα είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης υποψήφιος δήμαρχος ο οικοδόμος Φανούρης Καρούτσος και στους Φούρνους η τεχνολόγος Ευαγγελία Κυπραίου , στη Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος Βασίλης Τομπουλίδης, στις Σέρρες η δικηγόρος Ελενα Τούσκα, στο Ηράκλειο Αττικής η αρχιτέκτων Κέλλυ Παπαϊωάννου , στο Πέραμα ο δάσκαλος Βασίλης Βατίστας, στο Αιγάλεω ο λογιστής Νίκος Καραγιάννης, στην Ηλιούπολη Αττικής ο 32χρονος πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπουγάς , στην Καισαριανή ο Ηλίας Σταμέλος, στη Ν.Ιωνία Αττικής ο Πέτρος Αλέπης κ.ά.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας, θα λειτουργήσουν , όπως επισημαίνουν στελέχη του Περισσού, ως η φωνή των αγώνων, των διεκδικήσεων που μέσω των προτάσεών τους θα μεταφέρουν στη Βουλή , ενώ παράλληλα θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα των νομοθετημάτων. Τόσο οι βουλευτές του ΚΚΕ όσο και οι αιρετοί και υποψήφιοι σε κάθε επίπεδο δεσμεύονται ότι θα είναι «δίπλα στο λαό, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του». Παράλληλα, δεν ξεχνούν το όραμα για το σοσιαλισμό και γι αυτό επιμένουν με αντικαπιταλιστικό πρόσημο να προβάλλουν ότι «υπάρχει εναλλακτική για το λαό κι αυτή φυσικά δε βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μας, το λαό μας που υπηρετεί τις δικές του ανάγκες».

Τις επόμενες μέρες, νεολαίοι δίνουν ραντεβού στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ που πραγματοποιείται 13 – 16 Ιουλίου 2023 στο Νεστόριο Καστοριάς όπου θα υπάρχουν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Στην κεντρική συγκέντρωση στις 15 Ιουλίου θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Φάνης Παρρής . Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση έχει σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter