Αντιλιάν Κοτζάι: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά του μίσους, του σκοταδισμού και του φασισμού

Αντιλιάν Κοτζάι: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά του μίσους, του σκοταδισμού και του φασισμού

«Ο φασισμός θεμελιώνεται στην καθημερινότητα, για αυτό η σιωπή πρέπει να σπάσει», με αυτή τη φράση κλείνει η ανάνρτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την «Ανοιχτή Πόλη», Αντιλιάν Κοτζάι στο Facebook.

O Αντιλιάν Κοτζάι, περιγράφει μια ρατσισιτική επίθεση που δέχτηκε με αφορμή την υποψηφιότητά του.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“Ενας τύπος με το όνομα macedonas_hellas μου έγραψε τα εξής: “Εσύ ως αλβανός στο εθνος δεν μπορεις να πεις τη γνώμη σου για το πως θα διοικείται η Ελλάς. Τα κουμαντα στη χώρα σου.Εδω θα αναλάβουν Έλληνες”.

Αυτή η ρατσιστική επίθεση δεν είναι πρόσωπική αλλά πρωτίστως κοινωνική, καθώς κατά την δική του άποψη το έθνος ορίζεται με βάση το dna και το αίμα. Κάποτε είχα την τιμή να σηκώσω την ελληνική σημαία, η οποία στο μυαλό το δικό μου δεν είναι ένα σύμβολο μίσους, αλλά ένα σύμβολο ελευθερίας και αγώνα, όπως εκείνοι οι αγώνες του ΕΑΜ, του Λαμπράκη και των παιδιών στο πολυτεχνείο. Το έθνος δεν το σκοτώνει η διαφορετικότητα, αντιθέτως το εμπλουτίζει, καθώς είναι στοιχείο πλούτου για μία κοινωνία και μοχλός προόδου.

Επίσης, αριστεία δεν είναι να κοιτάς την βολεψιά σου και το δικό σου προσωπικό όφελος. Αριστεία για εμάς τους αριστερούς και τους ανθρώπους του μόχθου είναι να προσφέρεις ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είμαι περήφανος που ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει πει χωρίς αστερίσκους, ότι ασφαλείς και ζωντανές γειτονιές είναι εκείνες χωρίς την παρουσία και την δράση των νεοναζί. Και θα την νικήσουμε αυτή την μάχη κατά του μίσους, του σκοταδισμού και του φασισμού.

Ο φασισμός θεμελιώνεται στην καθημερινότητα, για αυτό η σιωπή πρέπει να σπάσει”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter