Αντιμέτωπος με τη γκρίνια του Σαμαρά τώρα ο Μητσοτάκης

Αντιμέτωπος με τη γκρίνια του Σαμαρά τώρα ο Μητσοτάκης

Αποστασιοποιήθηκε το περιβάλλον Σαμαρά, σε αντίθεση με την επίσημη ΝΔ ή καλύτερα με την υπόλοιπη σύμπασα ΝΔ, από την ευφορία που ακολούθησε της δικαστικής απόφασης για το Βατοπέδι.

Στελέχη της Σαμαρικής πτέρυγας λένε μεν ότι «τα συμφέροντα βρήκαν στο Βατοπέδι μια καλή ευκαιρία να χτυπήσουν τον Καραμανλή», υποσημειώνουν ωστόσο ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έπεσε για το Βατοπέδι», αλλά επειδή η θητεία της ήταν μεστή «σοβαρών λαθών και παραλείψεων»… 

Κοινώς, επιχειρούν να αποσυνδέσουν την εκλογική ήττα του Καραμανλή από τη σκανδαλολογία της περιόδου και να την αναγάγουν σε επίπεδα «ευρύτερης πολιτικής ανεπάρκειας». Διαβλέπουν δε, ότι η δικαστική απόφαση θα αξιοποιηθεί επαρκώς από τους καραμανλικούς,  για να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική σκηνή πρόσωπα του παρελθόντος, «με αμφίβολη θητεία μέσα στο κόμμα».

Η πλευρά Σαμαρά φαίνεται ότι έχει ενοχληθεί αρκετά και από το γεγονός ότι η Πειραιώς, όχι μόνο επέλεξε να μην στηλιτεύσει τις… «τζάμπα μαγκιές» του Μεΐμαράκη (σ.σ. λέγεται ότι είχε εισηγηθεί τότε τη διαγραφή του), αλλά επιχείρησε και την προσέγγιση προς τον τέως Πρόεδρο της ΝΔ. Και κάνει λόγο για… «τζάμπα μαγκιές του Μητσοτάκη». 

Στον Πρόεδρο της ΝΔ κάποιοι Σαμαρικοί αποδίδουν τελευταία «αδυναμία να ελέγξει την υπερβολική αλαζονεία των βαρόνων» και διαβλέπουν ότι «δε μπορεί να σπάσει τις χειροπέδες»… Διαφαίνεται ότι το Σαμαρικό περιβάλλον σύντομα θα καταστήσει σαφή τη δυσφορία του σε επίπεδο εσωκομματικών διεργασιών, καθώς λέγεται ότι σχεδιάζει αντεπίθεση σε εσωκομματικό πεδίο με…πιρουέτες σε διάφορες περιστάσεις, όπως στην εκδήλωση διαφωνιών κατά τη διαμόρφωση των διαφόρων προγραμματικών θέσεων του κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter