«Αντίο» από ευρωκοινοβούλιο σε Βρετανία με ευρεία πλειοψηφία και… τραγούδι

«Αντίο» από ευρωκοινοβούλιο σε Βρετανία με ευρεία πλειοψηφία και… τραγούδι

Επικυρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συμφωνία για το Brexit από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά αντίστροφα για την τυπική αποχώρησή του από την Ένωση, η οποία θα συμβεί το βράδυ της Παρασκευής (31/1).

Η Συνθήκη Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επικυρώθηκε με 621 ψήφους υπέρ και 49 κατά, ενώ 13 ευρωβουλευτές απείχαν από τη διαδικασία. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το τελευταίο σημαντικό βήμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, κάτι που θα συμβεί και τυπικά το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. 

Τα κράτη – μέλη της Ένωσης θα πρέπει να δώσουν την τελική τους έγκριση μέσω μίας έγγραφης -και συνάμα τυπικής- διαδικασίας, έχοντας ωστόσο αποχαιρετίσει τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους ευρωβουλευτές να τραγουδούν όρθιοι ένα παραδοσιακό τραγούδι της Σκωτίας (Αuld Lang Syne).

«Θα σας αγαπάμε πάντα και δεν θα είμαστε ποτέ μακριά», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθυνόμενη στους Βρετανούς ευρωβουλευτές, μόλις πριν από την ψηφοφορία της επικύρωσης της συνθήκης του Brexit.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «θα αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα για να καταλήξουμε σε αποτελέσματα» στη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση, πριν απευθυνθεί στους Βρετανούς: «Θα μας λείψετε».

«Για να είμαι σαφής, η σημερινή ψηφοφορία δεν είναι υπέρ ή κατά του Brexit, είναι μια ψηφοφορία υπέρ ενός συντεταγμένου Brexit έναντι ενός άτακτου Brexit», υπογράμμισε ο Βέλγος Γκι Φερχόφσταντ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter